10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul de Finanţe irakian a "scăpat unei tentative de asasinat"

Ministrul de Finanţe irakian a “scăpat unei tentative de asasinat”

Ministrul de Finanţe irakian, Rifaa al-Issawi, aflat într-o dispută politică cu premierul Nuri al-Maliki, a scăpat nevătămat duminică dintr-o tentativă de asasinat când o bombă a explodat la trecerea convoiului său, au declarat surse din securitate, citate de AFP, potrivit Mediafax.

Convoiul lui Rifaa al-Issawi circula între Falluja şi Abu Ghraib, la vest de Bagdad, când o bombă a explodat în jurul orei locale 19:00 (18:00, ora României), au declarat doi responsabili ai serviciilor de securitate aflaţi sub anonimat, adăugând că ministrul a “scăpat unui asasinat”.

Explozia nu s-a soldat cu răniţi în anturajul ministrului, însă câteva vehicule au fost avariate, au precizat aceştia.

Această explozie intervine în plină criză politică în Irak, după câteva săptămâni de proteste antiguvernamentale în zone majoritar sunnite.

Minoritatea sunnită organizează adunări de trei săptămâni, acuzând guvernul lui Maliki, şiit, că nu ţine cont de opinia lor şi reclamând eliberarea prizonierilor precum şi abrogarea legilor antiterorism.

Alegerile locale prevăzute pentru aprilie vor constitui un test pentru Maliki şi opozanţii săi, înainte de alegerile generale de anul viitor.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă