12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul Culturii vine la Botosani

Ministrul Culturii vine la Botosani

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, va participa la Zilele "Mihai Eminescu" in urma invitatiei pe care municipalitatea botosaneana i-a adresat-o.

Potrivit primarului municipiului Botosani, Catalin Flutur, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a acceptat invitatia de a fi prezent la Botosani in seara zilei 15 ianuarie, cand se acorda premiul "Opera Omnia" unuia dintre poetii nominalizati in cadrul Zilelor "Mihai Eminescu".
Ministrul nu este insa singurul invitat care va lua parte la manifestarile care vor avea loc saptamana viitoare. Alaturi de poetii nominalizati la cele doua premii "Opera Omniaa si, respectiv, "Opera Prima", au mai fost invitati la spectacolul de gala pentru decernarea Premiului National de Poezie "Mihai Eminescu" Mircea Dinescu, serban Foarta, Emil Brumaru, Adrian Popescu, Nicolae Manolescu, Mircea Martin, Ion Pop, Cornel Ungureanu, Al. Calinescu, Mircea A. Diaconu, Daniel Cristea-Enache, Vasile Spiridon, Al. Cistelecan, Varujan Vosganian, Gabriel Chifu, Valeriu Stancu, Cassian Maria Spiridon, Lucian Vasiliu, Marius Chelaru, Daniel Corbu, Dumitru Tiganiuc, Dumitru Ignat, Emanoil Marcu, Lucian Alcsa, Ion Caramitru si Johnny Raducanu.

 

Ultimii doi vor sustine de altfel un recital de poezie si jazz dedicat lui Mihai Eminescu. Biblioteca Judeteana "Mihai Eminescu" a pregatit un program care are in vedere o prezentare de carti si reviste, iar la Vorona, ca in fiecare an in ajunul zilei in care s-a nascut poetul national, va avea loc intalnirea scriitorilor cu localnicii. Premiul "Opera Omnia", ajuns la editia a XVIII-a si "Opera Prima", aflat la editia a X-a, vor fi decernate in seara zilei de 15 ianuarie la Sala Mare a Teatrului "Mihai Eminescu". "Avem asigurari ca pe data de 15 ianuarie la Botosani va fi prezent si ministrul Theodor Paleologu. Este o bucurie pentru noi sa-l avem in preajma in aceasta perioada. Avem nu numai promisiunea prezentei ministrului la Botosani, ci si aceea ca va sprijini proiectele pentru turism cultural ale judetelor Botosani si Suceava", a declarat primarul Catalin Flutur.

Nominalizatii la premiul "Opera Omnia" sunt Cristian Simionescu, Ion Mircea, Nora Iuga, Dinu Flamand, Nicolae Prelipceanu. Valoarea premiului acordat de Primaria Botosani impreuna cu UPC Romania este de 6.000 de lei. Nominalizatii la Premiul "Opera Prima" sunt Svetlana Carstean, Aida Hancer, Catalina Cadinoiu, Florin Caragiu si Daniela Popa. Premiul pentru tinerii scriitori este acordat de Ministerul Culturii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă