13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul apărării spune că niciun ziarist sau trust de presă nu a...

Ministrul apărării spune că niciun ziarist sau trust de presă nu a făcut presiuni asupra sa

Ministrul apărării, Mircea Duşa, a declarat marţi, la Bruxelles, pentru Agerpres, că nu se simte ameninţat sau influenţat de vreun trust de presă sau de vreun ziarist şi că, atunci când este invitat, participă la dezbateri la oricare televiziune, scrie Realitatea.net.

Întrebat despre afirmaţiile difuzate pe postul naţional România TV la sfârşitul săptămânii trecute, conform cărora miniştri ai guvernului şi primul ministru ar fi fost şantajaţi de Antena 3, ministrul apărării a declarat că nu doreşte să intre ‘în războiul dintre trusturile de presă’, dar a ţinut să precizeze că ‘nimeni nu face nicio presiune’ asupra sa.

‘Este o dezbatere între trusturile de presă, eu nu mă simt ameninţat şi nici nu mă simt influenţat de vreun trust de presă sau de vreun ziarist. Până la urmă eu particip la dezbateri la toate televiziunile şi nu cred că există vreun ziarist, chiar de la Antena 3, care să fi făcut presiuni asupra mea. Nu există sigur’, a spus Mircea Duşa, prezent la Bruxelles la reuniunea miniştrilor apărării din statele NATO.

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că nu a fost şantajat nici de preşedintele Traian Băsescu, nici de postul Antena 3, arătând că, dacă astfel de afirmaţii afectează imaginea Guvernului, se va adresa, potrivit legii, CNA.

‘ (…) Bătălia între diverse trusturi de presă nu intră în competenţa Guvernului şi nici nu am de gând să mă ocup de aşa ceva. Afirmaţii de genul ‘primul ministru sau miniştri sunt şantajaţi’ reprezintă nişte prostii, la fel de mari ca şi afirmaţiile domnului Roşca Stănescu sau ale altor jurnalişti de la alte trusturi de presă când spuneau cum sunt eu şantajat de Băsescu. Ideea este că presa este liberă şi poate să viseze ce vrea şi să inventeze ce vrea despre şantaje, însă când eşti parlamentar al USL nu ai această libertate, poţi să fii din nou jurnalist şi să visezi în fiecare zi alt şantaj. Nu m-a şantajat nici dl Băsescu, nu m-a şantajat nici Antena 3, nici pe mine, nici pe alţi miniştri. Repet, dacă lucrurile de acest gen privesc şi afectează activitatea Guvernului, conform legii ne vom adresa CNA, dar lucrul acesta ţine de libertatea jurnaliştilor de a spune ce cred, de a inventa uneori. Nu ai aceeaşi libertate atunci când vrei să faci politică şi eşti parlamentar al USL”, a spus Ponta.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă