25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialMinisterul Sănătății ia măsuri urgente pentru igienizarea Spitalului de Arși din Capitală

Ministerul Sănătății ia măsuri urgente pentru igienizarea Spitalului de Arși din Capitală

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a aprobat, vineri, un plan de măsuri urgente privind igienizarea Spitalului de Arși din București.

Ministerul Sănătății precizează, într-un comunicat de presă remis redacției, că planul urmărește: igienizarea Secției de terapie intensivă (ATI), înlocuirea ușilor de acces în ATI și în saloanele pentru pacienți cu uși glisante cu senzori, igienizarea blocurilor operatorii și a spațiilor de cazare, dotarea cu echipamente / mobilier pentru Unitatea de Transfuzii (UTS), ATI și săli de operație conform bugetului anexat, angajarea unei firme pentru igienizarea / dezinfectarea aparatelor de climatizare, achiziția unei stații de clorinare a apei uzate, instalarea de dispensere pentru dezinfectanți de mâini la intrarea și ieșirea din toate saloanele și toate spațiile în care se oferăîngrijiri medicale.

Citește și: VIDEO. Spitalul de Arși, ÎNCHIS PARȚIAL! Dosare penale și anchetă a Avocatului Poporului, pentru transfuzia greșită de sânge și pacientul cu rana cu viermi

Totodată,va fi organizat un concurs pentru ocuparea postului de epidemiolog, includerea în schema de personal și organizarea ulterioară a unui concurs pentru postul de infecționist. Acesta va fi responsabil cu antibioprofilaxia, antibioterapia șsupravegherea rezistenței la antibiotice, 

MS precizează că bugetul estimat pentru aceste activități este de aproape 450.000 de lei.

Termenul de îndeplinire estimat este de 30 de zile de la virarea fondurilor necesare, proces care a demarat deja la Ministerul Sănătății în regim de urgență.

Vineri dimineața, ministrul Vlad Voiculescu a vizitat Spitalul de Arși și a avut discuții cu medicii și asistentele de acolo.

Citește și: Surse: Asistenta-șefă de la ATI, Spitalul de Arși, audiată de polițisti

„Toate eforturile instituționale se concentrează pe siguranța pacienților de acolo, dar și a echipei medicale cu expertiză unică în această țară în tratarea pacienților arși. Ministrul este convins că majoritatea medicilor și asistentelor își face meseria cu bună credință și că aceștia au nevoie la fel de mare de siguranța actului medical precum pacienții internați acolo”, a mai precizat Ministerul Sănătății.

Secția ATI de la Spitalul de Arși s-a închis, joi seară, conform dispoziției Ministerului Sănătății. Totodată, unitatea sanitară a fost amendată cu 6.000 de lei, după controlul Inspecţiei Sanitare.

 O filmare realizată de un medic în secția de Anestezie – Terapie a Spitalului  Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală, în urmă cu trei zile, arăta un pacient pe care îl mâncau viermii. Înregistrarea a fost publicată de Cătălin Tolontan și preluată în întreaga presă.  Şeful secţiei ATI, Adrian Stănculea, spunea atunci că secția „nu are condiţii de izolare, nu avem uşi glisante, nu avem aer condiţionat, deci putem avea muşte… dar aici putem vorbi şi despre o deficienţă în tratamentul medical, deoarece acești pacienți trebuie curățați și pansați zilnic”.

Citește și: Cazul de malpraxis de la Spitalul de Arși din București. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis un dosar penal in rem, în cazul femeii care a murit din cauza unei transfuzii greșite

Miercuri, presa a scris despre cazul unei femei de 68 de ani, care a murit, la Spitalul de Arsuri din București, după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect, astfel că i s-a administrat o transfuzie cu sânge greșită.

Vineri, asistenta-șefă de la secția ATI, Spitalul de Arși din Capitală, a fost audiată de polițiștii serviciului Omoruri, conform unor surse judiciare. Audierile au legătură cu cele două cazuri de deces. Tot vineri, va fi audiat și medicul-șef ATI, susțin sursele. 

Citește și: VIDEO: Imagini șocante de la Spitalul de Arsuri din București, după cazul de malpraxis. Procurorii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă