14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMinisterul Sănătăţii: Care este bilanţul răniţilor din Colectiv, internaţi în Bucureşti

Ministerul Sănătăţii: Care este bilanţul răniţilor din Colectiv, internaţi în Bucureşti

Ministerul Sănătății informează, miercuri, că în spitalele din Capitală mai sunt internate 71 dintre victimele incendiului din Colectiv, din care 17 sunt în stare critică și gravă, informează Mediafax.

Bilanţul ministerului prezintă situaţia răniţilor din fiecare spital. Astfel, la Spitalul de Arși sunt internaţi 14 pacienți, la Spitalul Bagdasar Arseni – 13 pacienți, la Spitalul Universitar- 8 pacienți, la Spitalul Militar Central – 7 pacienți, la Spitalulele Grigore Alexandrescu şi Elias – câte 6 pacienţi, la Spitalul de Urgență Floreasca şi Spitalul Sfântul Ioan – câte 5 pacienți, la Spitalul Sfântul Pantelimon, Dimitrie Gerota şi la Agrippa Ionescu – câte 2 pacienți şi la Spitalul CC Iliescu – un pacient trasferat de la Elias.

Un număr de 36 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinătate, astfel: în Austria – două persoane în stare stabilă, Franţa – o persoană, Belgia – 8 persoane în stare stabilă (toate programate în această săptămână la intervenții chirurgicale), Olanda – 8 persoane, dintre care două au decedat, iar șase sunt în stare stabilă, Germania – 4 persoane (două persoane care au plecat pe cont propriu și două transferate de Ministerul Sănătății), Marea Britanie – 9 persoane, dintre care trei au decedat și șase sunt în stare stabilă, Norvegia – o persoană stabilă, Israel – trei persoane, dintre care un a decedat.

În urma incendiului din clubul bucureştean Colectiv, de la finalul lunii octombrie, 50 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă