28.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialMinisterul Dezvoltării plănuișete să construiască un stadion de 12 milioane de euro...

Ministerul Dezvoltării plănuișete să construiască un stadion de 12 milioane de euro în Teleorman

Ministerul Dezvoltării, condus de Sevil Shhaideh, a publicat în dezbatere publică două Hotărâri de Guvern care prevăd aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un stadion la Alexandria, judeţul Teleorman. Investiţia depăşeşte 12 milioane de euro, potrivit Digi24.

Investiţia în stadionul de la Alexandria este de 55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro), care va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Contribuţia municipalităţii din oraş va fi de doar 1,38 milioane de lei (puţin peste 300.000 de euro), se mai arată în proiectul de HG citat de economica.net. 

Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de mp, iar durate de realizare a investiţiei este de 18 luni. Motivația pentru această construcție este notată în Hotărârea de Guvern. Astfel:

– numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA;

– stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă;

– stadionul nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV;

– spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate;

– nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore.

„Toate aceste carenţe cumulate justifică investiţia propusă ca fiind de primă necesitate în contextul în care activităţile sportive continuă să fie desfăşurate pe amplasament, iarcluburile locale de sport au în mod constant performante notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale”, se arată în documentul citat. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă