19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialMinisterul de Interne: O treime dintre județe nu au încheiate contracte de...

Ministerul de Interne: O treime dintre județe nu au încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naționale

Doar două treimi dintre județele țării au încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naționale, a precizat, joi, Minsterul de Interne.

Într-un comunicat de presă remis redacției, MAI precizează că 27 de județe au încheiat contracte de deszăpezire pentru drumuri naționale, în timp ce în celelalte 14, contractele sunt în „diverse stadii”.

„Eeferitor la drumurile naţionale, au fost încheiate contracte de deszăpezire în 27 judeţe, iar pentru celelalte judeţe (AR, CT, CL, DB, GL, GR, GJ, HR, IF, MS, PH, SB, VS şi VL) procedurile de contractare sunt în diverse stadii. La nivelul drumurilor judeţene, activitatea s-a finalizat în 34 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti. În două judeţe (MH şi NT) sunt contracte valabile până la data de 31.12.2016 (începând cu data de 01.01.2017 contractele sunt în procedură de achiziţie), alte două judeţe (GR şi MS) au contracte încheiate pentru o parte din teritoriu (pentru diferenţă sunt în curs de atribuire), un judeţ (CT) asigură în regie proprie, iar două judeţe (AG şi PH) nu au încheiate contracte (procedurile de achiziţie sunt în diverse stadii)", informează MAI.

În ceea ce priveşte materialele antiderapante, MAI precizează că s-au constituit următoarele stocuri: 142.244,98 tone sare, 4.880,16 tone clorură de calciu, 300.620,71 tone nisip şi 486,5 tone de alte produse ecologice. Totodată, sunt pregătite să intervină 13.704 utilaje.

De la începutul lunii noiembrie până în prezent, poliţiştii au aplicat peste 20 de sancţiuni contravenţionale administratorilor unor segmente de drum din Bucureşti, Ilfov,  Alba, Cluj, Mureş şi Suceava, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, pentru neluarea măsurilor necesare întreţinerii drumurilor pe timp de iarnă, precizează oficialii Ministerului de Interne. Totodată, poliţiştii au aplicat aproximativ 2.600 de amenzi pentru lipsa anvelopelor de iarnă, lipsa materialelor antiderapante şi pentru alte abateri ale conducătorilor auto.

Cele mai citite

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă