15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialMinima de temperatură a iernii: -32 grade Celsius

Minima de temperatură a iernii: -32 grade Celsius

Minima la nivel naţional din această iarnă, de minus 32 de grade Celsius, s-a înregistrat în noaptea de Anul Nou la Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, în timp ce la Miercurea Ciuc și la Brașov au fost minus 29 de grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură din ţară, de minus 32 de grade Celsius, a fost măsurată la staţia meteo din Întorsura Buzăului în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 05.00.

"Noul an a debutat cu temperaturile cele mai scăzute din această iarnă. În țară, cel mai frig a fost la Întorsura Buzăului, unde a fost consemnată o valoare termică minimă de minus 32 de grade Celsius. Vremea începe să se încălzească și de la noapte (noaptea de joi spre vineri – n.r.) își fac apariția, mai timid la început, ninsorile”, a precizat meteorologul Ovidiu Câmpean de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, temperaturile minime înregistrate în centrul și estul țării au scăzut față de cele mai mici valori termice măsurate de meteorologi miercuri dimineață.

Astfel, în județul Harghita, cea mai scăzută temperatură din această iarnă, de minus 29 de grade Celsius, a fost înregistrată la stația meteo din Miercurea Ciuc în jurul orei 03.00, iar la Joseni au fost minus 26 de grade Celsius. Minus 29 de grade Celsius au fost, în noaptea de Anul Nou, şi în municipiul Brașov, la Sibiu au fost minus 26 de grade Celsius, la Sebeș, în județul Alba, minima înregistrată joi dimineață a fost de minus 25 de grade Celsius, iar în județul Mureș, cel mai frig, minus 19 grade Celsius, a fost în localitatea Sărmașu.

Cele mai citite

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Primăvara se simte în Sectorul 4! A început curățenia generală!

Temperaturile ridicate pe care meteorologii le estimează pentru ultimele zile de februarie ne duc deja cu gândul la primăvară. Motiv pentru care angajații de...

Nespusa poveste din viitor a locatarului Palatului imperial

Se face că, printr-o ironie a sorții, fostul guvernator al unei republici vasale Marelui Imperiu, poreclit de comați - Magnus Mutus și de tarabostes...
Ultima oră
Pe aceeași temă