17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialMinima de temperatură a iernii: -32 grade Celsius

Minima de temperatură a iernii: -32 grade Celsius

Minima la nivel naţional din această iarnă, de minus 32 de grade Celsius, s-a înregistrat în noaptea de Anul Nou la Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, în timp ce la Miercurea Ciuc și la Brașov au fost minus 29 de grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură din ţară, de minus 32 de grade Celsius, a fost măsurată la staţia meteo din Întorsura Buzăului în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 05.00.

"Noul an a debutat cu temperaturile cele mai scăzute din această iarnă. În țară, cel mai frig a fost la Întorsura Buzăului, unde a fost consemnată o valoare termică minimă de minus 32 de grade Celsius. Vremea începe să se încălzească și de la noapte (noaptea de joi spre vineri – n.r.) își fac apariția, mai timid la început, ninsorile”, a precizat meteorologul Ovidiu Câmpean de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, temperaturile minime înregistrate în centrul și estul țării au scăzut față de cele mai mici valori termice măsurate de meteorologi miercuri dimineață.

Astfel, în județul Harghita, cea mai scăzută temperatură din această iarnă, de minus 29 de grade Celsius, a fost înregistrată la stația meteo din Miercurea Ciuc în jurul orei 03.00, iar la Joseni au fost minus 26 de grade Celsius. Minus 29 de grade Celsius au fost, în noaptea de Anul Nou, şi în municipiul Brașov, la Sibiu au fost minus 26 de grade Celsius, la Sebeș, în județul Alba, minima înregistrată joi dimineață a fost de minus 25 de grade Celsius, iar în județul Mureș, cel mai frig, minus 19 grade Celsius, a fost în localitatea Sărmașu.

Cele mai citite

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...
Ultima oră
Pe aceeași temă