28.8 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialMinifotbal cu Chivu

Minifotbal cu Chivu

În acest week-end va fi organizat, la Cluj, turneul naţional al campionatului de minifotbal, „supervizat” de Cristi Chivu.

Cele mai bune echipe de minifotbal din România se vor întâlni, în acest weekend, la Cluj, acolo unde va avea loc turneul final al Asociaţiei Române de Minifotbal Liga Bergenbier. Cele 25 de echipe participante vor fi urmărite la lucru şi de către internaţionalul român Cristian Chivu, proaspăt câştigător al Ligii Campionilor şi ambasador al fotbalului amator pe teren redus. Jucătorul lui Inter Milano va participa pentru a doua oară consecutiv la turneul final, după prezenţa de la Iaşi, de anul trecut, acolo unde i-a şi premiat pe câştigători. „Chivu are un program foarte încărcat şi, din păcate, nu va fi prezent şi la festivitatea de premiere de la Cluj. Ne bucurăm că îl vom avea măcar vineri, în prima zi a competiţiei”, a explicat preşedintele Asociaţiei Române de Minifotbal, Răzvan Burleanu. La competiţia care va avea loc la baza „Unirea” vor participa 25 de echipe din 23 de judeţe, cu menţiunea că oraşul-gazdă şi cel al campioanei de anul trecut, Cluj, respectiv Iaşi, vor avea la start câte două echipe.

Marele premiu, surpriză

În urma tragerii la sorţi de joi seară, formaţiile vor fi repartizate în cinci grupe de câte patru echipe şi o grupă cu cinci echipe. Meciurile vor începe vineri dimineaţă, de la ora 08.00 şi se va juca în sistemul „fiecare cu fiecare”. În optimile de finală se vor califica primele două echipe din grupele cu patru formaţii, cele mai bune trei echipe din grupa cu cinci formaţii şi alte trei echipe „lucky losers”, cele cu punctajul cel mai mare în grupe dintre cele necalificate iniţial. „Anul trecut, câştigătorii au fost premiaţi cu o excursie la meciul Inter-AS Roma. Momentan nu ştim care va fi marele premiu, dar avem timp să ne gândim. Va fi un mare premiu-surpriză. Cert este că primele trei clasate vor primi echipamente sportive”, a mai spus Burleanu. 

 

S-a dat şi Cupa României

Weekendul trecut a avut loc la Zalău şi Cupa României la Minifotbal. După o competiţie la care a participat şi Naţionala Artiştilor, la care au evoluat Dănuţ Lupu, Adrian Enache sau Dani Oţil, trofeul a rămas în Zalău, câştigat de către echipa locală Cipricom. De la eveniment a lipsit însă una dintre favoritele chiar la câştigarea campionatului naţional, formaţia sibiană Cariocas Zeelandia, cea care a dominat categoric şi în acest sezon campionatul din Sibiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă