12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMilitanți islamiști din Libia, implicați în atacul din Tunisia. Ce au dezvăluit...

Militanți islamiști din Libia, implicați în atacul din Tunisia. Ce au dezvăluit anchetatorii tunisieni

Bărbatul care a ucis 39 de persoane în atacul de vineri de pe o plajă din stațiunea Sousse era în contact cu militanți din Libia și este probabil să fi fost instruit în acest stat, a declarat marți o sursă oficială citată de Reuters.

Saif Rezgui, îmbrăcat ca un turist, a deschis focul asupra turiștilor pe o plajă din apropierea hotelului Imperial Marhaba, în stațiunea Sousse, în cel mai grav atac de acest tip din istoria modernă a Tunisiei. Majoritatea celor uciși erau cetățeni britanici, scrie Agerpres.

Citește și: ARESTĂRI în lanț, după atacul terorist din Tunisia

”Investigațiile arată că Saif Rezgui era în contact cu teroriști din Libia și probabil s-a antrenat într-o tabără libiană”, a declarat o sursă oficială pentru Reuters.

Rezgui a fost împușcat mortal de poliție, dar autoritățile tunisiene au arestat un grup de suspecți asociați cu el, a anunțat luni Ministerul de Interne, fără a furniza alte detalii.

”Poliția a arestat trei tunisieni implicați în plănuirea atacului împreună cu Rezgui”, a precizat această sursă.

Tatăl atacatorului a petrecut două zile în arestul poliției timp în care a declarat că este șocat de cele întâmplate, întrucât el credea că fiul lui este la facultate. Mai mult, acesta a declarat că teroriștii i-au luat mintea fiului său. 

Citește și: Declarații ȘOCANTE ale tatălui atacatorului din Tunisia. Cum a reacționat bărbatul când a aflat ce a făcut fiul lui

Libia, prinsă într-un conflict între două guverne rivale, a devenit un refugiu pentru militanții islamiști care au folosit lipsa de securitate pentru a-și extinde influența.

Mii de turiști au părăsit Tunisia după atacul de vineri, o lovitură economică pentru această țară care se bazează puternic pe turism.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă