10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialMilioane de medicamente false, capturate de Interpol în peste 100 de ţări

Milioane de medicamente false, capturate de Interpol în peste 100 de ţări

Internetul este cel mai periculos mediu de proliferare a medicamentelor contrafăcute. Cele mai căutate sunt pastilele pentru disfuncţii erectile şi terapiile pentu slăbit. Dar, de departe, cele mai periculoase sunt medicamentele pentru bolnavii de cancer şi alte boli cornice. În numai o săptămână, Interpol a capturat milioane de medicamente false din peste 100 de ţări. Piaţa neagră funtionează şi în România, anunță TVRNews.

Poliţia a depistat de multe ori astfel de transporturi. Pacienţii ar trebui să ştie că, dacă nu vor să îşi pună viaţa în pericol, trebuie să îşi cumpere medicamentele din surse autorizate, de la farmaciştii legali.

Interpol a avut în această lună o acţiune în peste 100 de ţări, timp de o săptămână. Operaţiunea numită „Pangea” a vizat traseele medicamentelor contrafăcute.

Au fost capturate în total 10 milioane de produse potenţial periculoase. Valoarea de piaţă este de aproximativ 36 de milioane de dolari

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă