10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialMilioane de euro sifonate catre comunisti

Milioane de euro sifonate catre comunisti

EDF-GDF este compania franceza de stat care furnizeaza electricitate si gaze naturale populatiei. In cadrul gigantului de utilitati functioneaza o asa-numita Casa Centrala a Activitatilor Sociale (CCAS) care, teoretic, ar trebui sa furnizeze mese ieftine, sa subventioneze vacantele si sa organizeze tot felul de activitati distractive pentru cei 205.000 de angajati ai companiei. In realitate, principalul scop al CCAS este sifonarea de bani catre Partidul Comunist Francez.
Un raport de 1000 de pagini al Curtii de Conturi pariziene, consultat de de Le Figaro, acuza CCAS de mai multe “nereguli” grave, printre care sponsorizarea cu 430.000 de euro pe an a sarbatorii comuniste anuale de vara (Fte de L'Humanite) cu 20.000 de euro anual a actorilor someri si acordarea a mii de euro “ajutoare” pentru sindicatele comuniste in nevoie, prin umflarea facturilor. CCAS este supervizata de sindicatul CGT, de extrema stanga, inca de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial si administreaza un buget anual de 400 milioane de euro, aproximativ 1% din veniturile EDF-GDF. CCAS a fost suspectata demult de fraude financiare, dar nici un guvern nu a avut curajul sa declanseze o ancheta judiciara serioasa de teama unor greve care ar paraliza Franta. Dimensiunile fraudei sunt insa colosale. Bunaoara, CCAS conduce 150 de cantine in care serveste 6 milioane de mese pe an cu 12 euro, cand media in cadrul companiei este de 6 euro pentru o masa. Si in capitalism banii muncitorilor tot comunistii ii iau.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă