25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialMii de tineri, în taberele de la mare

Mii de tineri, în taberele de la mare

Trei mii de tineri din întreaga ţară îşi vor petrece o parte din vacanţă în taberele de pe litoral, iar 1.300 de constănţeni vor merge în taberele de la munte.

 

La centrul de agrement din Eforie Sud şi-au anunţat prezenţa până acum 2.550 de tineri, iar în tabăra de la 2 Mai sunt programaţi să sosească, pe parcursul verii, 1.400 de copii şi adolescenţi. Directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) din Constanţa, Claudiu Teliceanu, precizează că numărul micilor turişti va creşte pe măsură ce se vor finaliza şi listele cu locurile pentru taberele sociale. În plus, organizarea taberelor tematice de la sfârşitul vacanţei de vară va duce la creşterea numărului de elevi în cele două centre de agrement din subordinea DJST.

Condiţii optime

Pe parcursul întregii veri, în afară de plajă, copiii vor avea ocazia de a fi antrenaţi în diverse activităţi sportive şi educative. Taberele din cadrul DJST au fost renovate şi modernizate. Tariful este de 70 de lei, preţ ce include cazarea şi masa. „Am reabilitat pavilionul Doljeni de la Eforie, astfel încât avem camere cu două locuri, cu baie proprie, cu aer condiţionat. Am reabilitat blocul alimentar. În acelaşi timp, s-au renovat şi amenajat băi proprii în fiecare dintre cele două pavilioane de cazare”, a mai spus managerul. Ca investiţie de viitor, se are în vedere construirea unui nou corp de clădire la tabăra de la 2 Mai, care să cuprindă locuri de cazare, un restaurant, o sală de mese modernă şi o sală de conferinţe.

Voluntarii de la Crucea Roşie, parteneri

Parteneri ai DJST vor fi, în acest sezon, şi reprezentanţi ai Crucii Roşii. „Ne-am asigurat că tinerii vor avea parte, pe de o parte, de condiţii bune de cazare şi de masă, de servicii sanitare, astfel încât tabăra să se desfăşoare într-o reală siguranţă. În acest sens, dincolo de contractele pe care le avem cu medicii şi asistenţii medicali, beneficiem şi de sprijinul Crucii Roşii, având voluntari şi paramedici în fiecare dintre cele două tabere”, a completat directorul Claudiu Teliceanu. În plus, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, 1.000 dintre cei mai activi tineri implicaţi în activităţile din tabere vor avea posibilitatea de a merge gratuit la Aqua Magic.

Peste 1.300 de constănţeni în tabere montane

În acelaşi timp, 1.000 de tineri din Constanţa vor pleca să petreacă sejururi în centre de agrement montane din ţară. Acestora li se vor adăuga 170 de tineri care vor pleca în tabere sociale. „Am solicitat primăriilor şi Inspectoratului Şcolar Judeţean să facă propuneri cu privire la tineri cu rezultate bune la învăţătură şi care să poată pleca într-o astfel de tabără socială. Este vorba de tineri cu rezultate bune la şcoală, dar şi de tineri cu o condiţie socială mai modestă, astfel încât să îi trimitem în mod gratuit, asigurându-le atât cazarea, masa, cât şi transportul. În plus, alţi 47 de tineri cu dizabilităţi vor pleca în centre de agrement”, a conchis Claudiu Teliceanu.  

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

93.000 de companii au beneficiat de finanţare prin intermediul programului IMM Invest

Un număr de 93.000 de companii au beneficiat, până în prezent, de finanţare prin intermediul programului IMM Invest, începând cu 1 iunie 2020, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă