8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialMii de persoane s-au inghesuit sa se angajeze la "Bechtel"

Mii de persoane s-au inghesuit sa se angajeze la „Bechtel”

Frenezia angajarilor la Autostrada „Transilvania” a cuprins aproape tot Clujul. La Sala Sporturilor din municipiul resedinta de judet a fost organizata, ieri, cea mai mare bursa a locurilor de munca din Romania, destinata exclusiv viitorului tronson dintre Bors si Brasov.
Compania „Bechtel”, constructorul autostrazii, a inchiriat 70 de microbuze ca sa ii transporte pe muncitorii din afara orasului Cluj-Napoca la bursa locurilor de munca. Primii muncitori, cei din Muntii Apuseni, din comuna Marisel, s-au adunat pe platoul din fata Salii Sporturilor la ora 7.30 dimineata. La cererea lor, bursa locurilor de munca a inceput cu o ora mai devreme decat era programata initial.
„Bechtel” a scos la concurs 600 de posturi, care se vor adauga celor 600 de persoane, ce lucreaza deja pentru compania americana. Anul acesta, jumatate dintre muncitori vor lucra in ture de noapte, a mentionat managerul de comunicare al societatii, Bogdan Salomia. In acest mod, „Bechtel” incearca sa recupereze intarzierea de un an, provocata de diferendele financiare cu Guvernul de la Bucuresti.
In total, la bursa locurilor de munca s-au prezentat 5.000 de candidati, care si-au completat si depus CV-urile la standurile special amenajate. Ei vor fi introdusi cu totii in baza de date a companiei americane, care isi va mari numarul de angajati la 4.000, de anul viitor, dupa estimarile managerilor societatii.
Astfel, „Bechtel” are nevoie de soferi, de mecanici, de muncitori necalificati, dar a scos la concurs si posturi cum ar fi cele de purtator de fanion. La Bursa s-au prezentat foarte multi rromi, dar si multe femei, care doreau locuri de munca in administratia santierelor.

Burse regionale pentru angajari

Bursa locurilor de munca a fost vizitata si de ministrul Muncii, Gheorghe Barbu. El a declarat ca spera ca „Bechtel” sa isi gaseasca muncitorii pe care si-i doreste, desi in judetele situate pe traseul Autostrazii „Transilvania”, rata somajului este extrem de scazuta.
Demnitarul crede ca o mare parte a viitorilor angajati ai companiei vor proveni din mediul rural, in special din zona Apusenilor. Gheorghe Barbu a adaugat ca daca „Bechtel” va avea nevoie de muncitori in plus, Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca va organiza burse regionale ale locurilor de munca.
Desi bursa a fost organizata de americani, nu toate lucrurile au mers struna. De pilda, in comuna Vultureni, 34 de oameni au asteptat ore intregi ca sa fie dusi cu microbuzul la Cluj-Napoca, dar nimeni nu a venit dupa ei.

Cele mai citite

Vot istoric: Alegeri prezidențiale în Republica Moldova și referendum pentru viitorul european

Zeci de mii de moldoveni vor vota și din România, unde sunt deschise 16 secții de votare Secțiile de votare s-au deschis la ora 07.00,...

Stop vot la Tokio: 69 de moldoveni au votat în capitala Japoniei

S-a încheiat procesul de votare și în China, unde au votat 73 de moldoveni În capitala Japoniei, Tokio, s-a încheiat procesul de votare. Aici și-au...

Marcel Ciolacu: Eu candidez la președinție, pentru că iubesc România

În următorii 5 ani putem fi a 10-a economie a Uniunii Europene, spune Marcel Ciolacu Proiectul de țară al PSD a fost lansat duminică, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă