15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMii de britanici, suspecți de hepatită C. Cum s-au infectat

Mii de britanici, suspecți de hepatită C. Cum s-au infectat

Mai multe produse din carne de porc vândute de un lanţ de supermarketuri din Marea Britanie ar putea să fi infectat mii de persoane cu o formă de hepatită ce cauzează ciroză, conform unor oficiali britanici ai sănătăţii publice, citaţi de The Independent, scrie Mediafax.

Cercetători ai Sănătăţii Publice din Marea Britanie încearcă să stabilească o legătură între îmbolnăvirea a 60 de persoane cu hepatită E, după ce au descoperit că aceştia mâncaseră produse din carne, vândute de acelaşi lanţ de magazine.

Investigaţia a avut loc între 2014 şi 2016. Pe parcursul anchetei s-a descoperit că între 150.000 şi 200.000 de britanici sunt infectaţi cu hepatita E în fiecare an.

Propria marcă de produse din carne a unui lanţ de supermaketuri, al cărui nume nu a fost făcut încă public, a fost în mod semnificativ asociat[ cu infecţia de hepatită E, produsele respective conţinând virusul.

Deşi porcii din Marea Britanie nu au fost testaţi pozitiv cu virusul hepatitei E, acesta a fost detectat în produse din carne ce proveneau din Olanda şi Germania, dar şi alte state din Europa continentală.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă