22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialMii de palestinieni au părăsit o tabără de refugiaţi din Siria, din...

Mii de palestinieni au părăsit o tabără de refugiaţi din Siria, din cauza violenţelor

Peste 5.000 de palestinieni au fugit din tabăra de refugiaţi Raml din Latakia (Siria), în urma tirurilor forţelor de securitate siriene, a anunţat luni Agenţia ONU pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA), citată de Mediafax.

Mii de refugiaţi palestinieni au fugit din tabără. Sunt 10.000 de refugiaţi (în această tabără) şi mai mult de jumătate au fugit”, a declarat Chris Gunness, purtătorul de cuvânt al UNRWA, care a cerut acces imediat la tabăra Raml, situată în zona portului Latakia.

„Între 5.000 şi 10.000 de persoane au plecat. Trebuie să putem merge acolo pentru a vedea ce s-a întâmplat cu adevărat”, a adăugat acesta.

Nave de război au intervenit pentru prima dată pentru a reprima mişcarea de contestare a regimului la Latakia, unde 26 de persoane au murit duminică. Forţele regimului preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, nu dau nici un semn de încetare a reprimării revoltei, potrivit activiştilor pentru drepturile omului.

Conform militanţilor sirieni, aceasta este prima dată când nave de război intră în acţiune de la începutul mişcării de contestare şi deschid focul asupra unei localităţi, respectiv Latakia, principalul port al ţării.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă