1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialFOTO + VIDEO. Mii de oameni au ieşit, în stradă, în marile...

FOTO + VIDEO. Mii de oameni au ieşit, în stradă, în marile oraşe din ţară. Se scandează, la unison, Abrogaţi şi apoi plecaţi“, “DNA să vină să vă ia”. La Cluj, protestează peste 50.000 de oameni

Este a patra seară când mii de români au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva Ordonanţelor de Urgenţă pe tema legii graţierii şi a modificării Codurilor Penale. În Alba Iulia, Cluj-Napoca, Constanţa, Braşov şi Galaţi au debutat demonstraţiile de stradă. 

UPDATE 21.15: Galaţi: Numărul participanților la protest a crescut la 3.000. Manifestanții au părăsit platoul din fața Prefecturii, unde și-au început protestele și se deplasează în coloană către Palatul de Justiție, transmite corespondentul RL, Ticu Ciobotaru.

Galați Aproape 2.000 de gălățeni protestează în fața palatului Prefecturii, scandând „Jos ordonanța!”, „Hoţii!”, „PSD, ciuma roșie!” și „PSD, partidul mafie!”. De la o seară la alta, manifestanții își îmbunătățesc logistica, aducând portavoci, vuvuzele, fluiere și foarte multe pancarte, pe care sunt înscrise „Ați votat liber la furat”, „Vrem să creștem în țară, nu afară”, „România are Guvern mafiot”, „Legea-i lege pentru toți” și „Un răspuns – Între bare”,.Câţiva protestatari au venit cu flori pe care le-au oferit jandarmilor, care, la rândul lor, le-au oferit femeilor care participă la protest. Protestatarii au blocat circulația pe strada Domnească și e foarte probabil ca în scurt timp să să plece într-un marş pe străzile principale ale oraşului, ca și în serile trecute.

 


Citește şi: A patra zi de proteste în Piața Victoriei, împotriva Ordonanței PSD. Peste 40.000 de persoane sunt în fața Guvernului și au scandat: “minerii lui Iliescu, Carmen Dan cu huligani” | LIVE VIDEO + FOTO

Mii de oameni sunt în momentul transmiterii acestei știri, în Piața Victoriei din capitală, în a patra zi de proteste provocate de adoptarea OUG pentru modificarea Codului penal, marți seara.


În Constanța, mai mult de 5.000 de protestatari au părăsit sediul Prefecturii şi se îndreaptă spre sediul central al PSD, transmite corespondentul de la Cristian Hagi. 

.

Şi în Cluj-Napoca, cel puţin 50,000 de protestatari s-au adunat în Piaţa Unirii şi mărşăluiesc pe Bulevardul Eroilor, informează corespondentul RL, Claudiu Pădurean.

În Braşov, aproximativ 2.500 de oameni au ieșit în stradă din nou, în fața Prefecturii. Demonstranții au oferit flori jandarmilor, au cântat imnul național și au scandat “DNA să vină să vă ia”.

 

Aproximativ 2000 de persoane au pornit, joi seara, într-un marș prin Târgu Mureș și alte peste 500 de persoane protestează în Cetatea Sighișoarei, în fața Primăriei, împotriva modului în care au fost elaborate și adoptate OUG de modificare a Codurilor penale și proiectul de lege privind grațierea unor pedepse.

Peste 5.000 de orădeni protestează, joi seară, în marș prin municipiul Oradea, împotriva adoptării de către guvern a ordonanței de modificare a Codurilor penale.

“Suntem peste 5.000, dar încă ni se alătură grupuri, grupuri de oameni. Vom mai ieși în fiecare zi încă o săptămână, pentru că am obținut aprobare până pe 8 februarie inclusiv, între orele 18 și 23. După conferința de presă cu Dragnea, nu ne-am schimbat părerea. Din contră. Ne-a întărâtat și mai mult. Pentru că minte cu nerușinare. El spune că nu scapă de dosar. Minciună prin omisiune. Scapă! Scapă de acuzația de abuz în serviciu! Și acolo ar fi fost cea mai mare pedeapsă pe care o putea primi. Omul minte cu nerușinare”, a declarat, pentru AGERPRES, Sebastian Duma, unul dintre organizatori.

Circa 400 de persoane au protestat, joi seara, pe străzile orașului Tulcea, în semn de nemulțumire față de adoptarea de către Guvern a proiectului de lege privind grațierea și a ordonanței de urgență pentru modificarea Codurilor penale. Protestatarii, care s-au organizat pe Facebook, au început să se adune în Piața Tricolorului la ora 18.00 și au fluierat, au scandat lozinci antiguvernamentale, fiind acompaniați de două tobe.

Aproape 1.000 de persoane au plecat, joi seara, într-un marș de protest pe principalele bulevarde ale municipiului Deva, solicitând abrogarea ordonanței privind modificarea codurilor penale și a proiectului de lege privind grațierea. Oamenii au venit la protest cu pancarte pe care se pot citi mesaje precum: ‘Abrogați, apoi plecați!’, ‘Nu vrem să ne transformați în hoți, sclavi și emigranți’, ‘DNA să vină să ia!’.

Circa 300 de persoane protestează joi seara în centrul municipiului Satu Mare împotriva adoptării de către Guvern a proiectului de lege referitor la grațiere și a Ordonanței de Urgență de modificare a codurilor penale.

Câteva zeci de persoane au ieșit, joi seară, în Piața drapelului din Drobeta-Turnu Severin pentru a protesta împotriva ordonanței privind modificarea Codurilor Penal adoptată de Guvern.

Aproximativ 100 de persoane protestează joi seara în centrul municipiului Alexandria împotriva adoptării de către guvern a ordonanței privind modificarea Codurilor penale și a proiectului legii privind grațierea.

4.000 de persoane s-au adunat, joi seara, pe o ploaie rece în Piața Revoluției din municipiul Baia Mare, să protesteze împotriva modificării Codurilor penale prin ordonanțe de urgență.

Peste 100 de cetățeni au protestat, joi seara, față de adoptarea de către Guvern a proiectului legii grațierii și a ordonanței de modificarea și completare a Codurilor penale.

Câteva sute persoane protestează joi, la Suceava, față de adoptarea OUG de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală precum și față de proiectul legii grațierii.

Aproape 1.000 de oameni au ieșit, joi, în centrul municipiului Piatra Neamț, pentru a protesta împotriva adoptării de către Guvern a proiectului de lege referitor la grațiere și a Ordonanței de Urgență de modificare a codurilor penale.

Aproximativ 100 de persoane se aflau în municipiul Slatina joi seara, în jurul orei 19,00, pe platoul din fața Instituției Prefectului Olt, protestând împotriva adoptării de către guvern a unei OUG de modificare a Codurilor penale.

Circa 4.000 de persoane mărșăluiau joi seara, în jurul orei 20.20, pe Str. A.I.Cuza din centrul Craiovei, în semn de protest împotriva adoptării de către Guvern a proiectului de lege privind grațierea și a ordonanței de urgență de modificare a codurilor penale.

Protestele împotriva recentelor modificări legislative privind abuzul în serviciu și grațierea promovate de Guvern s-au reluat joi, pentru a două zi consecutiv, la Zalău, circa 400 de persoane adunându-se, până la ora 19,00, pe platoul din centrul orașului.

Câteva zeci de persoane au protestat joi seara, pentru a doua seară consecutiv, în centrul municipiului Miercurea Ciuc față de adoptarea proiectului de lege referitor la grațiere și a ordonanței de urgență de modificare a codurilor penale.

Aproximativ 1.000 de persoane, între care și mămici cu bebeluși, protestează joi seară în municipiul Ploiești, acestea pichetând sediul PSD și pornind ulterior într-un marș pe Bulevardul Republicii, una dintre principalele artere ale orașului.

 

Cele mai citite

Schimbare în Guvern. Sunt discuții privind reorganizarea ministerelor. Se rupe Coaliția?

Guvernul discută luni o variantă privind reorganizarea ministerelor, ceea ce înseamnă că multe dintre portofolii vor dispărea. Potrivit surselor noastre ar putea fi vorba...

Polițiștii anunță proteste la Ministerul de Finanțe, la Ministerul de Interne și la Guvern. Ei cer aplicarea “în integralitate” a Legii Salarizării

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) organizează acțiuni de protest, începând din ziua de luni, 11 decembrie 2023, solicitând să se aplice...

Rusia – Ucraina, ziua 655. România susține “Formula de Pace” propusă de președintele Zelenski

Vicepremierul Ucrainei a venit la București și a purtat discuții cu ministrul român al Afacerilor Externe, anunță un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE)...
Ultima oră
Pe aceeași temă