25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMii de manifestanţi la Istanbul, în sprijinul lui Mohamed Morsi

Mii de manifestanţi la Istanbul, în sprijinul lui Mohamed Morsi

Mii de persoane s-au adunat duminică seară la Istanbul la apelul unui partid islamist turc pentru a-şi exprima sprijinul faţă de preşedintele egiptean demis Mohamed Morsi, a constat un fotograf al agenţiei France Presse, potrivit Agerpres.

”Suntem alături de tine, Morsi!!, ”Suntem toţi musulmani, suntem toţi fraţi!”, a scandat mulţimea, mobilizată de Partidul Fericirii (SP) în vecinătatea zidurilor bizantine din Istanbul pentru un ‘miting al opoziţiei faţă de loviturile de stat şi de susţinere a Egiptului’.

Mulţimea, care flutura numeroase drapele egiptene şi palestiniene, l-a huiduit pe generalul Abdel Fattah al-Sisi, ministrul apărării şi noul om puternic al ţării după înlăturarea lui Morsi de către armată, la 3 iulie.

Citeşte şi Un fost ambasador în SUA, desemnat ministru de Externe al Egiptului

”Egiptul a avut mulţi faraoni, dar pentru fiecare faraon există un Moise, pentru fiecare Sisi există un Morsi”, a declarat Selman Esmerer, liderul filialei din Istanbul a SP.

Manifestaţia a avut loc în timp ce Morsi şi alţi membri ai mişcării islamiste a Fraţilor Musulmani au fost interogaţi duminică de justiţia din Egipt, care a decis îngheţarea bunurilor a 14 responsabili islamişti, în cadrul anchetei privind violenţele sângeroase din ultimele săptămâni.

Citeşte şi Premierul Turciei denunţă lovitura de stat din Egipt

Premierul turc islamist-conservator, Recep Tayyip Erdogan, un apropiat al lui Morsi, şi-a manifestat sprijinul fără reţinere pentru aliatul său, afirmând că înlăturarea acestuia de la putere a fost o ‘lovitură de stat’.

”În momentul de faţă, preşedintele meu în Egipt este Morsi, deoarece a fost ales de popor”, a declarat sâmbătă Erdogan, citat de AFP.

 

Cele mai citite

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

Dacă țările occidentale trimit trupe pe teritoriul “fostei Ucraine”, ar însemna că declară război Rusiei, susține Medvedev

Decizia unor țări occidentale de a trimite trupe pe teritoriul "fostei Ucraine" ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, susține Dmitry Medvedev,...
Ultima oră
Pe aceeași temă