Peste 8.000 de persoane au gustat, în cursul zilei de sâmbătă, din sarmalele pregătite de organizatorii celei de-a 16-a ediţii a Festivalului Sarmalelor de la Praid, în timp ce zeci de bucătari concurenţi s-au întrecut în arta culinară, transmite NewsIn.
Mica staţiune harghiteană Praid a răsunat sâmbătă de petrecere şi voie bună. Mirosul ademenitor al sarmalelor a atras în parcul central al staţiunii peste 8.000 de persoane. Organizatorii Festivalul Internaţional al Sarmalelor au pregătit pentru acest eveniment circa 35.000 de sărmale.
În timp ce vizitatorii s-au înfruptat din sarmale, cele 31 de echipe din ţară şi din Ungaria participante la concursul gastronomic şi-au dovedit măiestria în arta culinară.
Seara, concurenţii şi-au aranjat mesele şi şi-au prezentat sărmalele cu mândrie publicului numeros.
Premiul I pentru cea mai gustoasă sarma a revenit echipei „Felsősófalva”, de la Ocna de Sus, premiul II a fost primit de echipa „Antrec Braşov” – familia Clinciu, de la Bran, iar premiul III bucătarii „Italos Iparosok” de la Arad.