21 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialMii de galateni stabiliti in alte tari din Europa

Mii de galateni stabiliti in alte tari din Europa

In acest an, peste 2.000 de galateni au luat drumul strainatatii, stabilindu-se temporar sau permanent in alte tari.
Pana acum, 2.317 galateni au cerut Prefecturii Galati supralegalizarea documentelor de studii sau de stare civila, in baza carora sa isi poata perfecta actele de sedere temporara sau permanenta in alta tara.
„Cele mai multe solicitari au fost facute in lunile august, ianuarie, februarie, martie si septembrie, iar cele mai frecvente destinatii pentru aplicarea apostilei de la Haga au fost Italia si Spania, pe urmatoarele locuri situandu-se Belgia, Olanda, Germania si Franta. In urma solicitarilor, prin aplicarea apostilei de Haga au fost supralegalizate 4.296 de documente, virandu-se astfel la bugetul de stat 1,2 miliarde de lei vechi, cuantum ce reprezinta taxele consulare si taxele de cerere”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtatoarea de cuvant a Prefecturii Galati.
Comparativ cu anul trecut, cand au fost inregistrate 4.096 de cereri de aplicare a apostilei de Haga pe 7.594 de documente de studii si acte de stare civila, in acest an numarul galatenilor care s-au stabilit in strainatate este in scadere.

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Președintele PNL, sesizat să ofere explicații cu privire la averea unui parlamentar liberal

Grupul de Investigații Politice (GIP) a solicitat public președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să ofere explicații cu privire la situația averii deputatului PNL Daniel Constantin,...

Atac armat în SUA: cel puțin patru persoane și-au pierdut viața

Un atac armat tragic a avut loc sâmbătă seara în Birmingham, Alabama, unde mai mulți atacatori au deschis focul, ucigând patru persoane și rănind...
Ultima oră
Pe aceeași temă