14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMihai Traistariu - "Cea mai buna voce masculina de la Eurovision"

Mihai Traistariu – “Cea mai buna voce masculina de la Eurovision”

Anul 2007 debuteaza cu dreptul pentru Mihai Traistariu. Artistul va primi pe 20 ianuarie, la Hamburg, in cadrul “ESC Radio Awards 2006”, titlul “Cea mai buna voce masculina de la Eurovision” din toate cele 51 de editii care s-au desfasurat pana in prezent.
De la rezultatul obtinut la Eurovision 2006, Mihai Traistariu are parte numai de succese. Cei peste 17.000 de cititori care intra zilnic pe site-ul de stiri www.esctoday.com au votat “Tornero” ca fiind cantecul anului la Eurovision 2006. Votarea a avut loc pe parcursul a trei luni, timp in care Mihai a fost ales de toti fanii si fan-cluburile Eurovision din lume (doar in Europa are in jur de 300.000 de fani) drept cea mai buna voce masculina de la Eurovision pe parcursul celor 51 de editii. Romanul se afla pe primul loc (cu 400.000 voturi), urmat de un solist din Bosnia anilor '90, pe locul trei clasandu-se un turc de origine spaniola. La Hamburg, Mihai va mai primi in total trei distinctii – “Cea mai buna voce masculina de la Eurovision de-a lungul celor 51 de editii”, “Cea mai buna voce masculina de la Eurovision 2006” si o medalie. In urma punctajului record obtinut de Romania la Eurovision 2006 (172 puncte), tara noastra trece pe locul 18 in topul celor 2.500 de melodii cantate in cele 51 de editii Eurovision de pana acum. Primii 20 de interpreti din intregul clasament vor primi cate o medalie pentru performanta lor. In cadrul ceremoniei, Mihai Traistariu va sustine un scurt recital care va cuprinde patru melodii. Europenii au mai votat Anna Vissi, la categoria “Cea mai buna voce feminina a anului 2006”, si Lordi, la “Cel mai bun grup din 2006”.

2006 – cel mai bun, dar si cel mai greu an

Daca ar fi sa faca o statistica pe anul care tocmai a trecut, Mihai poate spune ca a fost cel mai prolific an din cariera lui, dar si cel mai greu in ceea ce priveste viata familiala si sentimentala. I-a murit mama, la doar doua zile dupa intoarcerea sa de la Eurovision, dupa o boala crunta, care a tinut-o la pat ultimele doua luni din viata. Desi stia situatia mamei sale, Mihai a reusit totusi performanta de a aduce Romaniei cel mai mare punctaj din toate timpurile de la Eurovision. Tot in perioada concursului s-a despartit de iubita lui, Carmen, iar pe 8 septembrie s-a rasturnat cu masina in timp ce se intorcea de la un concert din Bacau, paguba care s-a ridicat la suma de 280.000.000 lei vechi.

Performante de invidiat

Si totusi, in plan profesional, in 2006, Mihai Traistariu a reusit performante de invidiat. A castigat finala Eurovision in Romania, dupa sase ani de incercari consecutive. Pe 20 mai a obtinut locul 4 la Eurovision si un punctaj record pentru Romania – 172 de puncte, eveniment care i-a schimbat complet viata. A sustinut concerte in 16 tari. Piesa “Tornero” s-a auzit la radiouri europene din 29 de tari, intrand in sute de topuri radio si TV europene. A fost difuzata pe radio chiar si in China, Peru, Libia, Melbourne (Australia) si Los Angeles. Piesa s-a difuzat la peste 1.600 de radiouri din intreaga lume, recordul reprezentandu-l Grecia (160 de radiouri), urmata de Suedia (120). Mai mult, “Tornero” a avut numai in primele sase luni peste 1.400.000 de download-uri de pe site-uri internationale si nationale. Mihai a semnat contracte cu alte case de discuri din Europa, reusind in momentul de fata sa fie promovat in 12 tari: Grecia, Cipru, Malta, Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Austria, Germania, Elvetia, Moldova si Romania. In toate aceste tari, s-a lansat si albumul “Tornero” – versiunea in limba engleza. De putin timp, alte doua tari (Spania si Anglia) si-au exprimat dorinta de a semna contracte pe termen lung cu artistul roman.

31.000 euro in noaptea de Revelion

Pe parcursul anului trecut Mihai a sustinut peste 300 de concerte in tara si strainatate, culminand cu noaptea de Revelion, cand a avut sase spectacole in aceeasi noapte. El a reusit intr-o singura seara un alt record personal. A obtinut 31.000 euro, suma pe care nu a castigat-o niciodata intr-o singura noapte. Daca ar fi sa faca un bilant al incasarilor, Mihai a castigat in 2006 peste 2.500.000 euro. El a reusit performanta de a intra si in topul Radio Star din Los Angeles, cu o melodie nepromovata si nedifuzata in Romania. In acest moment, el se afla in top pe locul 2, dupa 12 saptamani de top cu melodia “Everybody loves tomorrow day”, dupa ce radioul a difuzat luni intregi “Tornero”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă