3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialMihai Gâdea și Mugur Ciuvică vor fi audiați ca martori în dosarul...

Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică vor fi audiați ca martori în dosarul de șantaj al Antena Group la adresa RCS&RDS

Instanţa supremă a decis vineri ca directorul Antena 3, Mihai Gâdea, şi invitatul permanent al postului Mugur Ciuvică să fie audiaţi ca martori în dosarul în care Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena Group, este acuzat de şantaj la adresa lui Ioan Bendei, administrator al RCS&RDS.

Instanţa supremă a audiat-o, la termenul de vineri, pe Raluca Puşcaş, fost director juridic al Antena TV Group, relatează News.ro.

Ea a povestit că, pe 23 aprilie 2013, a fost invitată în biroul lui Sorin Alexandrescu, unde a primit contractul dintre SC Bodu SRL (firma care aparţine lui Dumitru Dragomir) şi RCS&RDS. “Seara a avut loc şedinţa cu Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu şi Alexandru Popa. Contractul era însoţit de acte adiţionale şi un proces-verbal încheiat între părţile din contract. Nu mai ştiu câte acte adiţionale erau, Alexandrescu mi-a spus să mă uit peste documente, pentru că urmează să le discutăm ulterior. Nu mai reţin când s-a stabilit ora şedinţei, probabil mai târziu. Şedinţa a fost spre seara aceleiaşi zile, în biroul Cameliei Voiculescu. (…) Am discutat pe marginea contractului, iar Alexandrescu sau Camelia, nu mai reţin care dintre ei, mi-a spus să redactez o scrisoare ca din partea Jurnalului Naţional, care să fie trimisă spre părţile din contract şi către Dumitru Dragomir. Mi s-a spus să cerem prin scrisoare un punct de vedere cu privire la contract şi să menţionez că e nevoie de punctele de vedere pentru o anchetă jurnalistică. Alexandrescu nu mi-a spus de unde are acele documente”, a arătat martorul.

Întrebată de instanţă dacă inculpata Camelia Voiculescu avea vreun cuvânt de spus în luarea deciziilor din cadrul firmei, martorul a răspuns afirmativ. “Se discutau deciziile cu ea, se implica în activitatea societăţii, era consultată referitor la programe, la situaţii financiare. Am asistat la discuţii pe marginea programelor care urmau să se difuzeze, referitoare la programe care urmau să se achiziţioneze. Cele mai importante decizii din companie erau discutate cu ea, nu doar programe, ci şi situaţii financiare”, a continuat Raluca Puşcaş.

Chestionată de judecător în ce context i s-a cerut restituirea contractului şi dacă au mai fost discuţii despre acest subiect, Puşcaş a arătat: “Cu puţin timp înainte să fiu chemată la DNA, Camelia Voiculescu m-a chemat la o discuţie la ea în birou, unde mi-a spus că dacă voi fi chemată la audieri, să declar că ea şi Sorin Alexandrescu nu au ştiut nimic despre acele scrisori care au fost  transmise. La această discuţie nu au mai fost de faţă alte persoane. Acelaşi lucru mi-a fost solicitat şi de către Mihai Puiu, care nu mi-a transmis verbal, a scris pe un laptop, aşa cum am mai declarat”.

Judecătorul Aurel Gheorghe Ilie a mai dorit să ştie dacă, la momentul în care au avut loc acele discuţii, martorul mai colabora cu Antena Group. “Da. Mi-am dat demisia după ce au avut loc acele discuţii”, a arătat femeia. Martorul a mai spus că ştia de existenţa mai multor litigii între Antena Group şi RCS&RDS şi că se discuta în perioada respectivă despre retransmiterea canalelor din grup de către RCS&RDS.

La următorul termen, din 17 februarie, urmează a fi audiaţi ca martori Mihai Gâdea şi Mugur Ciuvică, angajaţi ai postului Antena3. Mihai Gâdea trebuia audiat la termenul de vineri, dar nu s-a prezentat pe motiv că este plecat în Statele Unite, în interes de serviciu.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, pe 12 mai 2016, pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi Intact Publishing au fost achitate. Decizia a fost contestată la instanţa supremă.

Cele mai citite

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...

Nu va fi niciun vot pe tema intrării în Schengen, la actualul Consiliu JAI

Consiliul JAI care se desfășoară în perioada 4 - 5 decembrie 2023 nu are pe ordinea de zi nicio discuție privind o nouă extindere...

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...
Ultima oră
Pe aceeași temă