12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMicrosoft dă afară 18.000 de oameni. Este cea mai mare restructurare din...

Microsoft dă afară 18.000 de oameni. Este cea mai mare restructurare din istoria companiei

Microsoft va concedia 18.000 de angajati pănă la jumatatea lui 2015 ca parte a unui amplu plan de restructurare care va afecta mai ales Nokia, companie cumpărată anul trecut, informează Mediafax.

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, trebuie să reorganizeze Microsoft pentru a putea concura cu rivali mai mici care oferă software şi servicii online şi pe platforme mobile. Nadella, în funcţie din februarie, are ca obiectiv să obţină economii anuale de 600 de milioane de dolari din tranzacţia cu Nokia, care a adăugat în aprilie 30.000 de angajaţi la personalul Microsoft, în prezent de 127.100.

Programul de concedieri, care vizează aproape 14% din personalul Microsoft, ar urma să se încheie la sfârşitul lunii iunie a anului următor, a anunţat compania. Microsoft estimează costurile restructurării forţei de muncă la 1,1-1,6 miliarde de dolari.

Compania a mai desfăşurat o singură dată, în 2009, un astfel de semnificativ program de restructurare a personalului, atunci peste 5800  de de locuri de muncă fiind suprimate.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă