25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMETODA INEDITĂ a POLIŢIEI de a găsi copiii pierduţi. Vezi la ce...

METODA INEDITĂ a POLIŢIEI de a găsi copiii pierduţi. Vezi la ce s-au gândit oamenii legii

Majoritatea oamenilor aşteaptă concediul de vară, mai ales femiliie care au copii. Este un prilej de a sta mai mult împreună şi de distracţie. Însă un moment de neatenţie al părinţilor poate strica şi cel mai planificat concediu.

Zeci de copii dispar zilnic de lângă părinţii lor, pe litoralul românesc. Cei mai mulţi sunt găsiţi. Cu mare greutate, pentru că sunt prea mici ca să reţină date importante pentru identificare, cum ar fi numele de familie sau numărul de telefon al părinţilor.

Poliţia s-a gândit să-i ajute pe părinţii care nu prea pot să-i ţină în frâu pe neastâmpăraţi: să le prindă la mâini brăţări cu date de identificare. Astfel, pe litoral, a fost demarată o campanie care are sloganul „Ai grijă de copilul tău / Brăţara îl ţine lângă cei dragi”.

Oameni legii îi informează pe părinţi ce trebuie să facă în cazul în care copiii dispar de lângă ei.

Până în prezent au fost distribuite peste 600 de brăţări inscripţionabile cu numărul de telefon al părinţilor şi numele copilului, astfel încât, în situaţia în care minorii se vor rătăci pe litoral, să poată fi ajutaţi să ajungă, în cel mai scurt timp, alături de părinţii lor.

Una dintre acţiunile campaniei s-a desfăşurat într-o tabără de copii din staţiunea Eforie Nord, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne distribuind brăţări şi flyere de informare celor prezenţi în locaţie.

La aceste acţiuni au participat reprezentanţi ai Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, personal din cadrul structurilor pentru situaţii de urgenţă.

Ministerul Afacerilor Interne va organiza acţiuni similare pe întreaga perioadă a sezonului estival, beneficiind de sprijinul structurilor M.A.I. din judeţul Constanţa şi de cel al partenerilor campaniei – A.N.P.C.P.P.S. România şi Radio Vacanţa.

Acest demers de informare şi conştientizare al M.A.I. se desfăşoară în staţiunile Mamaia şi Eforie – Nord, sub sloganul „Ai grijă de copilul tău / Brăţara îl ţine aproape de cei dragi!”.

Cu ocazia lansării campaniei a fost operaţionalizat şi site-ul www.infolitoral.mai.gov.ro, ce va oferi detalii privind locaţiile de unde se pot ridica, gratuit, brăţările.

Site-ul găzduieşte şi informaţii privind numerele de telefon la care pot suna turiştii aflaţi în situaţii de urgenţă, dar şi datele de contact ale unităţilor de poliţie din staţiunile de pe litoral.

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă