16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeSpecialMeteorologii din Ucraina anunță o iarnă blândă

Meteorologii din Ucraina anunță o iarnă blândă

Administraţia de Meteorologie din Ucraina a prognozat joi o iarnă mai blândă decât de obicei în ţară, oferind o rază de speranţă locuitorilor care se confruntă cu întreruperi de electricitate în urma atacurilor ruseşti asupra instalaţiilor energetice, relatează Reuters.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat în această săptămână că bombardamentele ruseşti lansate după 10 octombrie au distrus aproape o treime din centralele electrice din Ucraina, iar ţara se confruntă cu pene de curent în timp ce au loc lucrări pentru remedierea situaţiei, potrivit Agerpres.ro.

Iernile pot fi lungi şi grele în Ucraina, însă Administraţia Naţională de Meteorologie a sugerat că temperaturile ar putea fi uşor mai ridicate decât media în această iarnă.

“Se aşteaptă ca temperatura medie pe timpul iernii să fie cu 1-2 grade (Celsius) mai mare decât de obicei … probabilitatea unor perioade lungi cu vreme foarte rece, cu o temperatură minimă de minus 25-30 de grade Celsius, este foarte scăzută în Ucraina”, a scris agenţia pe Facebook.

“Cel mai probabil va exista o răcire semnificativă pe termen scurt, care să dureze 1-5 zile, când temperatura minimă pe timpul nopţii va fi de minus 15-20 de grade Celsius”, a mai spus agenţia.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Lacul Techirghiol a secat din cauza arșiței

Lacul Techirghiol, cel mai întins lac sărat din România, a secat din nou. Tocmai din acest motiv, celebrul nămol recunoscut pentru proprietățile sale...

Război în Ucraina – Ziua 585 – O dronă ucraineană a rănit o persoană și a deteriorat o clădire în regiunea Briansk

UPDATE 7:00 - Un atac cu dronă din partea Ucrainei, care a avut loc sâmbătă în regiunea Briansk din sudul Rusiei, a rănit...

Povestea femeii care s-a vindecat miraculos de cancer prin puterea rugăciunii la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva va începe pe 7 octombrie, la primă oră. După citirea Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva, racla cu sfintele moaște...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies