15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialMETEO: Vezi cum va fi vremea în WEEKEND

METEO: Vezi cum va fi vremea în WEEKEND

Astăzi, instabilitatea atmosferică se accentuează din nou în toate regiunile ţării. Cerul va prezenta înnorări temporare şi pe arii relativ extinse se vor semnala averse şi descărcări electrice. Regimul termic nu se schimbă semnificativ, temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 20 de grade, potrivit realitatea.net.

În Bucureşti, norii revin şi temporar va ploua cu descărcări electrice. Temperatura va avea valori asemănătoare cu cele de ieri: 18…19 grade la amiază.

Regiuni
În regiunile de dincolo de Carpaţi, cer temporar noros şi se vor semnala averse şi descărcări electrice. Valorile termice se încadrează între 18 şi 20 de grade dar în depresiuni pot fi şi mai scăzute.

În sud, nu va mai fi ziua frumoasă de ieri. Cerul se va înnora temporar şi va ploua slab. Regimul termic nu se schimbă semnificativ: la amiază vor fi 18 grade la Craiova, 19 la Râmnicu Vâlcea şi Ploieşti, 20 la Alexandria, Călăraşi şi Buzău.

În Dobrogea, vreme în general instabilă: înnorări, averse, descărcări electrice, dar şi perioade însorite. Valorile termice vor ajunge la 19 grade la Tulcea, 20 la Cernavodă şi 17 la Constanţa.

În Moldova, perioadele însorite vor alterna cu cele noroase, vor cădea averse şi descărcări electrice, dar valorile termice sunt plăcute : 18 grade la Suceava, 19 la Bacău, 20 la Iaşi, Focşani şi Galaţi.

Vremea 2 zile
Mâine, tot vreme instabilă. Cer mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţării unde pe arii relativ extinse vor cădea averse şi descărcări electrice. În restul ţării, înnorările vor fi temporare şi fenomenele de instabilitate mai rare, mai ales după-amiază. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 16 şi 22 de grade .

În Bucureşti, sâmbătă vremea se îmbunătăţeşte. Cer variabil cu înnorări în special după-amiază când vor fi condiţii de averse şi descărcări electrice. Temperatura maximă va ajunge la 21…22 de grade.

Duminică, cer mai mult noros în jumătatea de nord a ţării unde local va ploua şi se vor semnala descărcări electrice. În sudul ţării, cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiază. Temperaturile maxime sunt în creştere şi se încadrează între 18 grade şi 23 de grade.

În Bucureşti, ultima zi a săptămânii va fi frumoasă şi caldă cu 9 grade dimineaţă şi 23 la amiază.

La munte, cerul va prezenta înnorări temporare şi pe arii relativ extinse se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Mâine, cer temporar noros şi pe arii relativ extinse vor fi averse şi descărcări electrice. Duminică, vreme în general instabilă. Cerul va fi temporar noros şi mai ales în cursul zilei se vor semnala averse, descărcări electrice şi vânt.

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă