15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialMETEO. Revin ninsorile. Află cum va fi VREMEA în următoarele trei zile

METEO. Revin ninsorile. Află cum va fi VREMEA în următoarele trei zile

Vineri va fi o zi capricioasă – cu ploi, ninsori şi vânt puternic. Norii nu dau nici o speranţă soarelui şi precipitaţiile se extind în toate regiunile. În Moldova, ninge, dar în sudul şi estul acestei regiuni va fi lapoviţă şi atentie mare, se va produce polei, la munte ninge abundent şi va viscoli în zona înaltă, potrivit Realitatea.net.

În Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea plouă, pe arii restrânse însemnat cantitativ, iar vântul suflă cu putere. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 3 si 6 grade, mai ridicate spre 10…11 grade pe litoral. Dimineaţa vor mai fi condiţii de ceaţă în centru şi est.

În Bucureşti vremea va fi închisă. Cerul va fi înnorat, vântul va prinde putere şi mai ales pe parcursul zilei va ploua. Maxima va ajunge la de 1…2 grade.

La munte vremea schimbă foaia – se răceşte şi va ninge pe arii extinse in toate masivele, mai abundent în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură unde se va depune stat consistent de zăpadă. Pe creste vântul va sufla tare, cu peste 90 km/h viscolind şi spulberând zăpada. Ninsorile continuă şi în cursul zilei de mâine, iar valorile termice vor continua să scadă, spre valori obişnuite pentru această dată. Duminică vremea începe să se încălzească, soarele se arata printre nori si doar prin Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali va fi lapoviţă. Drept urmare la munte se anuta un weekend cu multă zăpadă.

Deocamdată stratul de zăpadă măsoară 50 cm la Sinaia Cota, 43 cm la Predeal, 13 cm la Arieseni, 42 cm la Straja, 20 cm la Poiana Brasov si 34 cm la Păltiniş.

În regiunile intrcarpatice valorile termice se menţin şi astăzi peste mediile climatologice, cu maxime in general pozitive, de 3 grade la Oradea şi la Satu Mare, 6 grade la Cluj Napoca, Bisitrita si Sibiu, chiar 7 grade la Alba Iulia si 4 grade în Braşov. Noaptea precipitaţiile se extind şi se transformă în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul suflă cu putere în sudul ţării, iar ploile se extind şi devin importante cantitativ. Prin urmare, deşi temperaturile nu sunt aşa de coborâte, maxime în general între 1 şi 6 grade, frigul va fi accentuat de vântul ce va sufla in rafale de peste 55 km/h. Sunt condiţii de polei.

Şi în Dobrogea vremea este asemănătoare cu cea din Câmpia Română – vântul este tăios şi plouă toată ziua, dar temperaturile sunt mai ridicate şi ajung la 11 grade in Constanţa şi 8 grade la Tulcea.

Iarnă veritabilă în Moldova, unde astăzi ninsorile vor cădea în nordul regiunii şi în apropierea munţilor, în timp ce în sudul si estul regiunii va fi lapoviţă şi se va forma polei. Doar în sud maximele mai ajung la valori pozitive, 4 grade la Galaţi, iar în nord doar minus 3…minus 2 grade.

Mâine va ninge în special în prima parte a zilei în vestul, centrul şi nordul ţării şi la munte iar în sud şi sud – est doar pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte şi vor fi condiţii de polei. Vântul continuă să fie alert mai ales pe crestele munţilor unde va viscoli si va spulbera zăpada. Se mai răceşte, dar valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, maxime între minus 4 şi 4 grade, mai cald va fi pe litoral in deltă unde se vor înregistra 7…8 grade, cum este cazul la Constanţa.

În Capitală, în prima parte a zilei plouă şi trecător va fi lapoviţă. Vântul este activ, iar temperatura maximă va fi de 0…2 grade.

Dimineaţa de duminică este rece în toată ţara cu minime între minus 10 şi 0 grade, însă peste zi vremea intră într-un proces de încălzire, ce se va resimţi în vest, la deal şi la munte. În zonele joase ceaţa reapare in special dimineaţa şi după lasarea serii. Temperaturile maxime se vor încadra între minus 3 grade in nordul Moldovei şi 10…12 grade în dealurile din sudul Banatului.

În Capitală minus 6…minus 4 grade dimineaţa, dar peste zi se aşteptă o încălzire uşoara a vremii. Maxima va ajunge spre 5…6 grade.

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă