16 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialMETEO. Avertizare de ploaie, ninsoare și viscol, până miercuri dimineața

METEO. Avertizare de ploaie, ninsoare și viscol, până miercuri dimineața

O avertizare de ploaie, ninsoare și viscol va fi în vigoare, începând de marți, ora 05.00, și până miercuri, la ora 10.00, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În intervalul menţionat, vor fi precipitaţii moderate cantitativ în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi la munte. În aceste regiuni, se vor cumula local 10 – 15 l/mp şi pe arii restrânse peste 25 l/mp.

La munte şi în Maramureş vor predomina ninsorile şi, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, în Munţii Apuseni şi la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, se va depune strat nou, consistent de zăpadă. În Crişana şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Temporar vântul va avea intensificări în zona de munte, cu viteze de 50…60 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 70…80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea.

Intensificări ale vântului se vor semnala şi în restul teritoriului, local şi temporar cu viteze de 50 – 60 km/h. Pe parcursul zilei de luni, 20 februarie, pe arii restrânse va fi polei şi, local, în regiunile estice, centrale şi la munte va mai ninge, în general slab cantitativ. 

În aceste condiții, Poliția Română recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condițiile meteo-rutiere de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă, să verifice starea autovehiculului înainte de a porni la drum și să adopte o manieră preventivă de a conduce.

Cele mai citite

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

România va avea cel mai mare skate park din estul Europei

Baza sportivă şi de agrement "Dumitru Dobrescu" din Slatina, unde municipalitatea a amenajat un skate park ce corespunde cerinţelor practicanţilor acestui sport şi care,...

O persoană a fost reținută la Constanța. DIICOT transmite că a comercializat diferite cantități de cocaină

La data de 1 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au decis reținerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă