-0.1 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialMesajul unui alegător din Iași, pe buletinul de vot: ”În România, specia...

Mesajul unui alegător din Iași, pe buletinul de vot: ”În România, specia dominantă nu mai e omul, ci măgarul”

Peste 6.000 de buletine de vot au fost anulate, la Iași, pentru că alegătorii au transmis mesaje pe ele, conform Mediafax.

”Se pare că în România specia dominantă nu mai este omul, ci măgarul”, ”Refuz să fiu complice la înscăunarea unui președinte care mă ia de prost” sau ”Nu am știut ce trântor să aleg“ sunt doar câteva dintre mesajele pe care ieșenii le-au scris pe buletinele de vot anulate de BEJ Iași.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Iași, Marian Grigoraș, a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii cu mesaje scrise de alegători pe buletinele de vot anulate.

”Pe cine să votezi? Niște hoți, trădători de țară. Ați distrus conștiința oamenilor, pe om l-ați desființat ca ființă, sunteți trădători de țară, neam, ați distrus industria, învățământul. Să nu dea Dumnezeu cel sfânt/Să vrem noi sânge, nu pământ. Dumnezeu să vă judece“, este unul dintre textele scrise pe buletinele de vot anulate.

Alți alegători au scris: ”Se pare că în România specia dominantă nu mai este omul, ci măgarul”, ”Nu am știut ce trântor să aleg“, ”Am scăpat de un drac și dăm de altul. Unde e Vlad Țepeș?“, ”Monarhia salvează România“ sau ”Refuz să fiu complice la înscăunarea unui președinte care să mă ia de prost“.

Pe alte buletine de vot alegătorii au desenat cu pixul chenare și au scris nume ale unor domnitori români, foști șefi de stat, actori sau personaje de desene animate – Vlad Țepeș (acesta fiind cel mai invocat), Regele Mihai, Traian Băsescu, Nicolae Ceaușescu, Chuck Norris, Bob Marley sau Batman – peste care au pus ștampila cu mențiunea ”Votat”.

”Buletinele nu sunt anulate din cauza mesajului. Dacă opțiunea de vot ar fi evidentă, dacă există ștampila doar pe unul dintre candidați nu se anulează. Acele mesaje nu ar conta dacă ștampila există doar pe unul dintre chenare și nu atinge celălalt chenar al buletinului de vot. Important este să se vadă opțiunea de vot a oamenilor. Știam că vor fi astfel de mesaje, în fiecare an se regăsesc, am avut acces la dosare și nu m-am putut stăpâni să nu le citesc. Erau și multe mesaje, dar pe acelea nu le-am fotografiat“, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX Marian Grigoraș, cel care a postat fotografii ale buletinelor de vot anulate.

Cele mai citite

Reforma guvernanței economice europene – implicații pentru România

În peisajul economic al ultimilor ani, marcat de niveluri din ce în ce mai ridicate ale datoriilor guvernamentale ale statelor membre, dar și de...

CSO Voluntari, în „sferturile” Cupei Challenge

Formația feminină de volei CSO Voluntari 2005 s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Challenge, după ce a surclasat echipa sârbă ZOK Ub...

Ministerul Muncii: Venitul Minim de Incluziune va fi implementat de la 1 ianuarie 2024

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, împreună cu Banca Mondială şi cu sprijinul autorităţilor locale din întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă