18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialMerkel vrea un nou tratat al UE, pentru un grad mai ridicat...

Merkel vrea un nou tratat al UE, pentru un grad mai ridicat de integrare

Cancelarul german Angela Merkel vrea să îşi convingă partenerii europeni asupra necesităţii unui nou tratat pentru UE, în vederea unei integrări mai profunde a ţărilor membre, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Guvernul federal vrea ca integrarea europeană să progreseze”, potrivit revistei germane Der Spiegel, care precizează că Merkel vrea ca şefii de state şi de guverne din Uniune să participe la o reuniune la care să se pună noile baze juridice pentru UE.

Consilierul pentru afaceri europene al cancelarului, Nikolaus Meyer-Landrut, a avut discuţii la Bruxelles pe această temă, a relatat publicaţia.

“Data pentru o astfel de reuniune urmează să fie stabilită la summitul UE din decembrie”, conform Der Spiegel, una dintre ideile Berlinului urmând să fie legată de rolul Curţii Europene de Justiţie, care ar putea de exemplu să aibă dreptul să supravegheze bugetele ţărilor membre şi să le penalizeze pe cele care au deficit.

Publicaţia precizează pe de altă parte că propunerea nu a provocat entuziasmul majorităţii statelor membre.

“În timpul unei întâlniri neoficiale a 10 miniştri de Externe, majoritatea au respins ideea unei astfel de reuniuni, avansată de ministrul german Guido Westerwelle”, se arată în articol.

Angela Merkel insistă de mai multe luni asupra necesităţii unei integrări europene mai strânse, ca reacţie la dificultăţile provocate de criza datoriilor din zona euro.

 

Cele mai citite

Explicația echipei lui Nicușor Dan, după ce RL a arătat că primarul ascunde problemele din Centrul Istoric, în clipurile sale electorale

După ce ROMÂNIA LIBERĂ a arătat cum primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, își filmează clipuri electorale inclusiv în Centrul Istoric al Bucureștiului, eliminând...

Importurile de gaze au crescut cu 34,5%, în primul trimestru din 2024

România a importat, în primele trei luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 323 tone echivalent petrol (tep), cu 34,5% mai...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă