15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialMerkel promite că Germania va reduce numărul refugiaților

Merkel promite că Germania va reduce numărul refugiaților

Cancelarul Angela Merkel a promis, luni, că Germania va diminua semnificativ numărul imigranţilor, exprimând convingerea că Uniunea Europeană va trece acest “test istoric”, informează Mediafax.

“Vrem şi vom reduce considerabil numărul refugiaţilor, pentru că este în interesul tuturor”, a declarat Angela Merkel într-un discurs rostit în faţa membrilor formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

“Vom putea gestiona actualul aflux de imigranţi extracomunitari, este parte a identităţii noastre să facem lucruri măreţe”, a subliniat Angela Merkel.

“Actuala criză a imigraţiei este un test pentru statele Uniunii Europene. Ştiu că rotiţele Uniunii Europene se pun în mişcare cu greu, dar vor funcţiona. La final, Europa a trecut toate testele de până acum”, a subliniat Merkel.

Aproximativ un milion de extracomunitari au venit în Germania în 2015, pe fondul politicilor flexibile ale Guvernului condus de Angela Merkel.

Cele mai citite

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

Premieră! Petrocub Hînceşti, campioana la fotbal a Republicii Moldove

Echipa de fotbal Petrocub Hînceşti a scris istorie în Republica Moldova, devenind pentru prima dată campioană națională, după remiza obținută sâmbătă, 1-1, pe terenul...

Sfârșit de drum pentru Djokovic la Roma. Sârbul a fost eliminat de locul 32 mondial

Novak Djokovic a fost eliminat din turneul ATP Masters 1.000 de la Roma și a constituit una dintre surprizele majore ale competiției. Cu toate...
Ultima oră
Pe aceeași temă