12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Imigrantii, importanti pe piata muncii din UE

Cele trei state ale Uniunii Europene care, dupa extindere, au eliminat restrictiile pe piata muncii pentru cetatenii din Europa Centrala si de Est au reusit sa acopere sectoare cheie ale pietei datorita imigratilor, se arata intr-un studiu citat, ieri, de Financial Times. Marea Britanie, Irlanda si Suedia au beneficiat de personal imigrant care a ocupat locuri de munca vacante in domeniul sanatatii, agriculturii sau turismului, dupa cum releva un studiu al European Citizen Action Service, grup de sprijin condus de Mario Monti, fostul comisar UE pentru Concurenta. Parlamentarii europeni au cerut statelor membre UE sa urmeze exemplul Marii Britanii si sa accepte forta de munca din state est-europene. Ei au aratat ca imigrantii ocupa locuri de munca vacante, in domenii care au de suferit de pe urma sistemului educational defectuos din unele state membre ale UE.

Fara detalii despre boala lui Chirac

Medicii francezi nu au oferit detalii despre afectiunea de care sufera presedintele Jacques Chirac, spitalizat de cinci zile, cu toate ca pana acum diagnosticul a fost cu siguranta stabilit, au declarat ieri experti independenti. Cele cateva buletine medicale laconice publicate au incercat o minimalizare a gravitatii bolii, dar acestea au fost marcate de o serie de contradictii in termeni, facand referire la “un accident vascular minor” si “o tulburare de vedere”, care totusi au necesitat spitalizarea de aproape o saptamana.

Originea explozibililor folositi impotriva lui Hariri

Serviciile slovace de informatii analizeaza o serie de indicii privind originea explozibililor utilizati in atentatul de la Beirut soldat cu moartea fostului premier libanez Rafic Hariri, a anuntat purtatorul de cuvant al serviciilor secrete slovace, Vladimir Simko, citat de AFP. Colonelul Mohamed Safi, fost membru al serviciilor siriene de informatii, a declarat recent, in fata magistratului german Detlev Mehlis, presedintele comisiei de ancheta ONU, ca explozibilii utilizati in acest atentat au fost cumparati de la o firma slovaca.

Presedintele parlamentului iranian, ramas fara viza

Din cauza intarzierii acordarii vizei americane, presedintele parlamentului iranian, Gholam Ali Hadad-Adel, a decis sa isi anuleze vizita in SUA, cu ocazia conferintei omologilor sai internationali ce urma sa se desfasoare la sediul ONU din New York, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului de Externe iranian, Hamid Reza Assefi, citat de AFP.

Grav accident de autocar in Turcia

13 persoane, intre care un copil, si-au pierdut viata si 25 au fost ranite intr-un accident petrecut langa Dzce, in nord-vestul Turciei, a indicat ieri guvernatorul local Nuri Okutan, citat de agentia de presa Anadolu. Pneurile din spatele autocarului au luat foc dintr-o cauza necunoscuta si vehiculul a intrat intr-unul din stalpii de pe autostrada. 13 pasageri ai autocarului au pierit in flacari.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă