14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialMercedes-Benz adVANce: Duba verde a viitorului

Mercedes-Benz adVANce: Duba verde a viitorului

Până acum am asistat la diferite interpretări și propuneri în ceea ce privește transportul verde de mâine. Mercedes-Benz a prezentat o primă interpretare a vehiculului comercial ușor, cu alte cuvinte duba verde de mâine.

Mercedes-Benz a anunțat că va investi 500 milioane euro în cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor verzi pentru gama vehiculelor comerciale ușoare.

Mercedes-Benz adVANce nu este doar conceptul unei utilitare eco, ci și un studiu privind soluții de optimizare a transportului care tinde spre autonomie.

Conceptul prezentat de Mercedes-Benz este un model electric care vizează procesul final de livrare a bunurilor în zone urbane și suburbane. Conceptul este propulsat de un motor electric de 75 kW, iar autonomia oferită este de la 80 km până la 270 km. Fiind un model cu emisii zero, dar și unul extrem de silențios, un astfel de model s-ar califica pentru livrarea mărfurilor atât în zone centrale unde circulația este închisă, dar și pentru livrare în timpul nopții. Conceptul este prevăzut și cu două drone care pot livra pachete.

Un pas spre creșterea eficienței este și conceptul de container pre-încărcat, ce este încărcat la bordul conceptului în mod automat. Sistemul calculează un traseu optim pentru cel de la volan, îi indică pachetele ce urmează a fi livrate, astfel se face o economie semnificativă de timp în procesul de aproviziona­re. Viitorul imaginat de cei de la Mercedes-Benz pentru distri­bu­ția finală de bunuri este unul cu emisii zero, cu un grad de efici­en­ță crescut din toate punctele de vedere, fie că vorbim de cel care coordonează sistemul de livrare, de cel aflat la volan sau de clientul final care nu va mai trebui să aștepte curierul cu orele. 

 

Cele mai citite

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

EXCLUSIV. Surse liberale: Nicușor Dan a vrut să demisioneze după trei luni; PNL l-a oprit

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vrut să demisioneze din funcție, după aproximativ trei luni de la preluarea mandatului, au declarat, pentru cotidianul...

Peste 6.000 de firme şi-au suspendat activitatea în primul trimestru din 2024

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele trei luni din 2024 a fost de 6.014, în creştere cu peste 33% comparativ cu perioada...
Ultima oră
Pe aceeași temă