17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialMehedinţi: Primarul din Şimian, acuzat de localnici că a vândut o parte...

Mehedinţi: Primarul din Şimian, acuzat de localnici că a vândut o parte din ajutoarele de la UE

Zeci de persoane au făcut scandal, marţi, la Primăria Şimian, nemulţumite că primesc mai puţine kilograme de alimente decât ar trebui, din ajutoarele de la UE, acuzându-l pe primar că a schimbat listele şi că a vândut o parte din alimente, iar Prefectura a declanşat o anchetă în acest caz, potrivit Mediafax.

Peste 40 de localnici din Şimian au mers, marţi, să îşi ridice ajutoarele sociale, mulţi dintre ei constatând că nu se mai regăsesc pe listele beneficiarilor, deşi au venituri mici sau sunt persoane cu handicap.

“Sunt femeie văduvă, am avut ajutor social. În loc de 14 kilograme de făină albă am luat şapte kilograme, cinci kilograme de mălai, cinci kilograme de orez şi câteva pachete cu biscuiţi”, a spus o localnică din Şimian.

O altă femeie al cărei soţ are certificat de handicap a spus că nu s-a regăsit pe lista beneficiarilor aflată la Primărie, listă în baza căreia au fost împărţite ajutoarele, deşi pe lista în baza căreia au fost primite alimentele de la Consiliul Judeţean Mehedinţi ar fi fost.

“Am cinci copii, iar soţul este bolnav, are tumoare la cap. Am două milioane de lei venit. Am primit şapte kilograme de făină pentru şapte oameni. Nu eram trecută nici pe listă”, a spus femeia.

Gabriela Preduchin, angajata Primăriei Şimian care a împărţit ajutoarele, a afirmat, la rândul său, că primarul din Şimian a schimbat listele beneficiarilor şi a micşorat cantităţile de alimente care ar fi trebuit distribuite.

“Domnul primar a venit la mine săptămâna trecută, după ce am primit aceste alimente, şi mi-a făcut propunerea să fiu de acord să ia cinci tone de făină de grâu şi două tone de orez. Am făcut sesizare la Parchet”, a spus Preduchin.

Primarul localităţii, Ion Ghinescu, a declarat că s-a înmulţit numărul beneficiarilor din momentul în care au fost ridicate produsele de la Consiliul Judeţean şi că ar fi cerut o suplimentare, iar până când vor fi primite celelalte alimente oamenii vor primi mai puţine kilograme.

“Nu pot să-i las pe unii să mănânce 20 de kilograme şi alţii să nu mănânce nimic. Vor primi în mod egal. Astea sunt produsele, eu nu pot să le înmulţesc. Am observat că este un număr mai mare şi am cerut sprijinul Consiliului Judeţean”, a spus primarul.

Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a venit la faţa locului şi a anunţat că va fi declanşată o anchetă în acest caz, iar până atunci este întreruptă distribuirea ajutoarelor.

“Am venit cu Poliţia Economică, Corpul de control, Garda Financiară, conducerea Agenţiei de Prestaţii Sociale. Vedem care este situaţia, iar dacă a furat (primarul Ion Ghinescu -n.r.) o să aibă dosar penal. Până la definitivarea anchetei, care presupune verificarea listelor şi a alimentelor din depozit, s-a întrerupt distribuirea ajutoarelor către populaţie”, a declarat prefectul.

Cele mai citite

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă