19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialMedicul pakistanez care a ajutat CIA să îl localizeze pe Osama ben...

Medicul pakistanez care a ajutat CIA să îl localizeze pe Osama ben Laden a fost destituit

Guvernul pakistanez a decis concedierea medicului care a ajutat serviciile de informaţii americane să îl găsească pe fostul lider Al-Qaida Osama ben Laden în nordul ţării, anunţă oficiali guvernamentali citaţi de AFP, potrivit Mediafax.

Medicul Shakeel Afridi, aflat în detenţie, a primit mulţumiri din partea angajatorului, Guvernoratul provinciei Khyber Pakhtunkhwa (nord-vest), unde liderul Al-Qaida a fost ucis pe 2 mai 2011.

Shakeel Afridi a coordonat falsa campanie de vaccinare organizată de CIA pentru a verifica dacă ben Laden locuia sau nu la Abbottabad.

Alte 17 persoane au participat la această falsă camoanie de vaccinare, toate find concediate în august 2011.

Arestat după operaţiunea americană, doctorul Afridi este în prezent închis în Pakistan, urmând să fie inculpat pentru trădare.

În ianuarie 2012, secretarul american al Apărării, Leon Panetta, confirmase că medicul pakistanez ajutase Statele Unite să îl localizeze pe Osama ben Laden.

Cele mai citite

România are toate şansele să devină un adevărat hub regional în domeniul logistic (analiză Frames)

România are toate şansele să devină un adevărat hub regional în domeniul logistic, al producţiei şi al serviciilor transfrontaliere, potenţialul de investiţii în dezvoltarea...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...

Ministrul Agriculturii: Asigurarea unui buget consistent este esențial pentru viitoarea PAC

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială...
Ultima oră
Pe aceeași temă