18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMedicină alernativă, fără bisturiu și efecte secundare

Medicină alernativă, fără bisturiu și efecte secundare

Specialistul în medicină alternativă reușește să pună cel mai precis diagnostic fără analize clasice și să trateze fără medicație și efecte adverse, cu laser-acupunctură, iar în cabinetul lui ajung de la oameni simpli, la ambasadori, pe propriile picioare sau în scaun cu rotile.

Directorul Institutului Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă “Prof. Dr. Florin Bratilă”, profesor asoc. dr. Corneliu Moldovan, consultă zilnic zeci de pacienţi, câteodată şi 70. El caută mereu noi şi noi metode pentru vindecarea bolnavilor. A înţeles mecanismul apariţiei bolilor şi cum să folosescă energia proprie a corpului pacientului coroborată cu alta, produsă câteodată de instrumente inventate de el, pentru a-i ajuta pe cei care nu şi-au găsit remediul. Câteodată o face numai plimbând un aparat prin zona dureroasă indicată de pacient, arată Mediafax.

Binefacerile luminii

De altfel, cabinetul său este tixit de tot felul de aparate. Toate cele patru paturi sunt ocupate, iar cele cinci scaune la fel. Unii pacienţi au venit la tratament, alţii la consultaţii. Se învârte ca un titirez printre bolnavi şi are o vorbă bună şi un zâmbet pentru fiecare. Este plin de optimism, pentru că terapia alternativă şi complementară înseamnă şi “să crezi că te vindeci”. În timp ce consultă o pacientă, explică efectul laser-acupuncturii, superior celui al acupuncturii clasice, cu ace, deoarece la stimularea punctelor de acupunctură se adaugă efectele specifice ale laserului asupra ţesuturilor, care “dă atât o stimulare energetică a meridianelor corespunzătoare, cât şi efecte locale şi efecte la distanţă de reglare a proceselor inflamatorii cronice”.

Laser-acupunctura presupune aplicarea unei surse de lumină laser în punctele tradiţionale de acupunctură. Procedura este total nedureroasă, aseptică, atraumatică. Este acceptată de vârstnici şi de copii, iar efectele sunt net superioare unor tehnici de fizioterapie. Corneliu Moldovan povesteşte că a fost, probabil, al doilea cercetător care a aplicat laser-acupunctura în România, încă din anul 1981. Potrivit medicului, bolile apar ca o expresie a unui sistem care este concomitent cu sistemul nervos, cu sistemul endocrin. „Este un sistem energo-informaţional virtual care se manifestă.

De exemplu, românii spun «mă doare în cot». Păi să nu te doară în cot, pentru că e o durere extraordinară, o durere foarte mare. Durerea respectivă apare ca o manifestare reumatismală, o depunere de calciu pe tendonul bicipital, o artroză care limitează şi mişcările sau o artrită. Sunt fenomene inflamatorii şi se manifestă ca o durere într-un punct. În general, punctele astea corespund unor meridiane de acupunctură”, spune Moldovan. Medicina integrativă dă rezultate fără medicamente, în boli ca spasmofilia sau în cazul atacurilor de panică.

Fără efecte secundare

Medicul precizează că dispozitivele sale electromagnetice nu au reacţii secundare şi au efecte aproape în toate cazurile, în terapia durerii, în terapia bolilor funcţionale, în terapia sinuzitei sau rinosinuzitei cronice. “Ele captează energia individului în interior, apoi, prin energia propriului organism, se activează aceste dispozitive (…). Noi am prezentat principiul, am prezentat modul de realizare a lor,

le-am brevetat, le-am testat timp de doi ani, nu au nici un efect secundar. Şi, gândiţi-vă, din energia corpului tău, prin dispozitive anume realizate, se poate obţine o purtătoare electromagnetică de frecvenţă extrem de înaltă în megahertzi care realizează stimularea punctului de acupunctură, şi nu numai stimularea lui, ci şi reglarea întregului sistem energetic al organismului”, detaliază profesorul Moldovan.

Întrebat dacă tehnicile sale trebuie coroborate cu un anumit stil de viaţă, Moldovan răspunde afirmativ. „Este nevoie de reducerea stresului, a anxietăţii, a fricii nejustificate, a egoismului, a lăcomiei, a dependenţei, a lipsei de activitate, a lipsei de integrare în mediul fizic şi social“, spune Moldovan. Medicul recomandă reducerea la maximum una-cinci ţigări pe zi sau renunţarea la fumat, consumarea a cel mult un pahar de vin roşu natural la masă, evitarea produselor chimice industriale, a deodorantelor şi a antiperspirantelor, precum şi a aditivilor de fosfat anorganic găsiţi în multe sucuri şi băuturi răcoritoare, a produselor prelucrate din carne şi a produselor de patiserie. În plus, medicul spune că trebuie consumate alimente şi suplimente cu Omega 3, cu moderaţie suplimentele nutriţionale imunomodulatoare, antiinflamatoare şi antioxidante. Profesorul Moldovan mai recomandă ca mesele să fie luate regulat, de patru-cinci ori pe zi, fără grabă.

Institutul Național de Medicină Complementară și Alternativă București este singura unitate de acest tip din Europa de Est şi posibil al șaselea centru de profil din Europa, după cele din Germania, Franța, Marea Britanie, Belgia şi Danemarca.

Cele mai citite

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă