2.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialMedic italian contaminat cu EBOLA, spitalizat la Roma

Medic italian contaminat cu EBOLA, spitalizat la Roma

Un medic italian care a fost contaminat cu Ebola în Sierra Leone va fi transferat la un spital din Roma, specializat în boli infecţioase, a anunţat luni Ministerul italian al Sănătăţii, citat de AFP. Medicul, care lucra pentru organizaţia neguvernamentală Emergency, nu are deocamdată febră sau alte simptome grave. El urmează să fie repatriat cu un zbor special în noaptea de luni spre marţi.

"Am fost informaţi ieri (duminică-n.r.) de organizaţia Emergency că un medic italian a fost testat pozitiv pentru virusul Ebola, în Sierra Leone. Unităţile de criză ale Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Apărării au fost activate pentru a transfera pacientul la institutul naţional pentru boli infecţioase Lazzaro Spallanzani" din Roma, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

"Putem asigura familia că medicul se simte bine, nu a avut febră sau alte simptome în timpul nopţii, în această dimineaţă a luat micul dejun", a precizat ministrul Sănătăţii, Beatrice Lorenzin.

Acest medic, a cărui identitate nu a fost dezvăluită pentru a respecta viaţa privată a sa şi a familiei sale, este primul italian contaminat cu virusul Ebola.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei Emergency, el lucra la un centru pentru bolnavi de Ebola din Lakka, în Sierre Leone. El a "prezentat simptomele Ebola", dar starea sa de sănătate este bună.

Întreg personalul Emergency urmează un stagiu de pregătire şi un protocol de protecţie specifice pentru Ebola, dar "nici o intervenţie sanitară într-o epidemie atât de gravă nu poate fi considerată complet fără riscuri", a precizat ONG-ul italian.

Actuala epidemie de Ebola – cea mai gravă de la identificarea febrei hemoragice în 1976 în Africa Centrală – care a izbucnit în urmă cu aproape un an în sudul Guineei, a provocat moartea a cel puţin 5.459 de persoane, din totalul de 15.351 de cazuri înregistrate, potrivit bilanţului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Cele mai citite

Atelierele Bubu, primul program educativ pentru copiii de 0-3 ani organizat de o instituție culturală din România

Din luna octombrie 2023, Opera Comică pentru Copii vine în atenția publicului cu un program educativ inovator, adresat, în premieră, copiilor de 0-3 ani...

Mașinile de tocat carne sunt ideale pentru a pregăti rețete sănătoase, creative și delicioase

Mașina de tocat carne este un mic aparat electrocasnic care a redevenit unul dintre cele mai populare în zilele noastre datorită utilității sale crescute....
00:01:07

VIDEO. Amploarea distrugerilor din Khan Younis din Gaza

Călătorind încet cu măgarul printre dărâmături și pe lângă clădirile avariate, Mohammed al Najar se întoarce la Khan Younis din Khuza'a. Călătoria de 8...
Ultima oră
Pe aceeași temă