15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMedalii de bronz pentru România la spadă şi sabie

Medalii de bronz pentru România la spadă şi sabie

România a câştigat astăzi două medalii de bronz la CE 2016 de scrimă: una la concursul masculin de sabie şi alta la concursul feminin de spadă.

Echipa de sabie a României, în componenţă cu Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu şi Alin Badea, a câştigat sâmbătă medalia de bronz la Campionatele Europene 2016 de scrimă de la Torun (Polonia), după ce a învins în finala mică Ungaria cu 45-32. 

România a învins Turcia (45-22) în optimi, Franţa (45-42) în sferturi, dar a fost învinsă de Rusia în semifinale cu 45-32.

Pe de altă parte, echipa feminină de spadă a României, în componenţă cu Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Loredana Dinu şi Simona Pop, a câştigat medalia de bronz la Campionatele Europene de scrimă de la Torun (Polonia), după ce a învins Ungaria cu 27-19 în finala mică a competiţiei pe echipe, informează Agerpres. 

România s-a calificat direct în sferturi, unde a învins Polonia (45-26), dar a cedat apoi în faţa Franţei (36-41) în semifinale. 

În 2015, la Montreux, în Elveţia, România a cucerit medalia de aur pe echipe la spadă feminin.

Cele mai citite

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Directorul CIA se află la Cairo pentru întâlniri privind conflictul din Gaza

Directorul CIA, William Burns, a sosit în capitala egipteană Cairo pentru întâlniri pe tema conflictului din Gaza, potrivit unor surse de la aeroportul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă