16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMeciul adevarului

Meciul adevarului

Timisoara nu mai traieste emulatia, specifica pana acum, dinaintea unui meci cu "rivalii de moarte" de la Dinamo Bucuresti. Chiar si celebrele, pana acum un an, cozi de la bilete au disparut. Suporterii vor umple, probabil, maine seara tribunele arenei "Dan Paltinisanu", dar, cu siguranta, mai lipsiti de motivatie decat pana acum.
Investitiile facute de principalul finantator nu s-au regasit, din nefericire pentru el, in rezultatele echipei, una care arata mai degraba de mijlocul clasamentului, decat de cupele europene.
Nici victoria facila cu omoloaga din Iasi, in Cupa Romaniei, produsa la mijlocul saptamanii, nu are darul de a incalzi suporterii, mai ales ca rezultatul acestui meci, desfasurat chiar la Timisoara, in ciuda protestelor fanilor, era lesne de banuit inainte de fluierul de start al partidei. Pana la urma, "Poli" e in grafic, pentru ca unul din obiective pare deocamdata tangibil.
Daca suporterii sunt mai mult decat calmi inaintea partidei cu liderul campionatului, la nivelul conducerii lui "Poli" apele nu sunt deloc linistite. Patronul Marian Iancu ameninta ca va trimite in teren pentru meciul cu Dinamo o serie de jucatori tineri si componenti ai echipei a doua a clubului, in semn de protest fata de ultimele intamplari din viata echipei.
Ca un facut (sau poate nu), la primul meci de la reluarea campionatului, pierdut lamentabil in fata Rapidului, exact acei jucatori timisoreni pasibili de suspendare au primit cartonasul galben, chiar daca unii dintre ei, cazurile lui Cristea sI Grigorie, au intrat dupa pauza. Mai mult, Artiom Karamian, care, alaturi de Plesan, face si el parte din grupul suspendatilor, va sta pe tusa doua etape, in loc de una. Supararea oficialilor "alb-violeti" e una fireasca, mai ales ca organismele fotbalistice nu cantaresc cu aceeasi balanta dreptatea. Un jucator de la Steaua, Radoi- capitanul echipei la meciul cu Arad, a fost la un pas de a baga in spital un jucator de la UTA, dar, cu toate acestea, a fost suspendat numai o etapa. Karamian, in schimb, care a trimis o minge, involuntar spune el, spre arbitrul partidei cu Rapid, va sta doua saptamani, decizie care a starnit mania lui Marian Iancu.
Dincolo de aceste sicane, care nu sunt primele la adresa lui "Poli" (ne aducem aminte si acum de celebrul meci cu aceiasi "caini rosii", din sezonul 2002-2003, in care patru timisoreni au fost eliminati de pe teren pentru a se facilita victoria lui Dinamo), echipa are nevoie de un joc bun, pentru a mai spala din rusinea si neputinta dovedite din plin pana acum.
In plus, indiferent de cat de suparat este pe Federatie sau pe Liga, Marian Iancu trebuie sa inteleaga ca suporterii nu trebuie sa fie martorii unei razbunari personale. Timisoara, in ciuda faptului ca e pusa din nou la colt, nu-si poate permite sa-si bata joc de un asemenea meci. Daca e sa pierdem, asa cum chiar Marian Iancu afirma, macar sa pierdem cu demnitate, nu aruncand povara unei eventuale infrangeri pe umerii unor tineri jucatori, carora o astfel de piatra de moara le-ar putea influenta negativ carierele.

Cele mai citite

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...
Ultima oră
Pe aceeași temă