39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialMazda 2 Sport

Mazda 2 Sport

Constructorul japonez Mazda a facut pasul cel mare si a intrat in segmentul "B" al modelor cu doua usi plus hayon.

Premisele aparitiei variantei in trei usi a modelului Mazda2 au fost stabilite in 2005, la Salonul de la Frankfurt, de conceptul Sassou – un cuvant care in japoneza inseamna optimism, stare de spirit pozitiv. Iar de la vorbe, la fapte nici nu a trecut mult si nici anumite elemente interesante chiar au fost pastrate.

Mazda2 Sport a imprumutat mai multe elemente de design de la Sassou, precum articulatiile portierelor, liniile aripilor si anumite muchii dinamice ale caroseriei, fiind mai sportiva decat varianta in cinci usi. Iar din cauza redesenarii geamurilor laterale spate pavilionul este mai arcuit, artificiu ce a dus la obtinerea unui coeficient aerodinamic de 0.31.

Interiorul versiunii sport este asemanator cu cel hatchback-ului normal. Accesul pasagerilor pe bacheta spate este facilitat de unghiul de deschidere amplu al portierelor si sistemul de glisare al celor doua scaune fata.

Mazda2 Sport este disponibila in doua variante de motorizare si trei versiuni de echipare. Cei care pun mai mult accentul pe consum, pot alege motorul de 1.3 litri / 86 CP iar "sportivii" vor aprecia calitatile propulsorului de 1.5 litri / 103 CP. Iubitorii de diesel vor fi dezamagiti insa, Mazda2 Sport nebeneficiind de o astfel de motorizare. Cel putin, deocamdata!

 

 

«  Mazda2 Sport 1.3 TE Pro costa 12.490 euro (TVA inclus)

 

«  Versiunea de top, GT, ajunge la 14.490 euro (TVA inclus)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă