20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMăsură mai blândă pentru trei dintre persoanele anchetate în dosarul Colectiv

Măsură mai blândă pentru trei dintre persoanele anchetate în dosarul Colectiv

Instanţa a decis, marţi după-amiaza, ca patronii firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, şi pirotehnicianul care s-a ocupat de focul de artificii, arestaţi preventiv, în urmă cu două săptămâni, să fie trimişi în arest la domiciliu.

Conform deciziei judecătorului de drepturi şi libertăţi, din data de 3 noimebrie, Danielei Ioana Niţă, Cristian Niţă, şi pirotehnicianul Viorel Zaharia, angajat al firmei Golden Ideas Fireworks Artists, trebuiau să rămână în arest preventiv până în până în 6 decembrie.

Cei trei rămân au fost încarceraţi la Arestul Poliţiei Capitalei, după ce procurorii i-au reţinut, în dosarul privind incendiul din clubul Colectiv, în care 56 de persoane au murit şi peste 200 au fost rănite.

Pirotehnicianul Viorel Zaharia este acuzat de ucidere din culpă, iar patronii firmei care a furnizat artificiile din clubul Colectiv sunt cercetaţi pentru favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe sau de înscrisuri. Potrivit procurorilor, Viorel Zaharia a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în clubul Colectiv, în 30 octombrie, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens.

Ulterior producerii incendiului din clubul Colectiv, Daniela şi Cristian Niţă "au procedat la distrugerea şi sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările în cauză, precum şi cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a nu fi traşi la răspundere penală", susţin procurorii.

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost arestaţi preventiv în 3 noiembrie, pentru ucidere din culpă, în cazul incendiului din clubul Colectiv.

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...

Rușii presează și avansează în regiunea Harkov din Ucraina

Forţele ruse au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au obţinut câştiguri tactice semnificative, conform antena3.ro. Lupte grele...
Ultima oră
Pe aceeași temă