21 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialMassa si Hamilton, ultima batalie

Massa si Hamilton, ultima batalie

Titlul mondial al pilotilor in actualul sezon al Formulei 1 se va decide duminica pe circuitul Jose Carlos Pace din Sao Paulo, in MP al Braziliei, ultima cursa din calendar, cand britanicul Lewis Hamilton (McLaren) sau brazilianul Felipe Massa (Ferrari) vor sorbi din cupa victoriei. Hamilton, cu 7 puncte avans, are toate atuurile de a deveni cel mai tanar campion din istorie, in timp ce Massa nu are nimic de pierdut si asteapta un miracol. Britanicul castiga automat titlul mondial, daca se claseaza maine in primii cinci, indiferent de ce face Massa. Locul 6 sau 7 ii aduce de asemenea titlul lui Hamilton, daca brazilianul nu urca mai sus de locul doi in clasament. Locul opt il consacra campion pe Lewis, daca brazilianul reuseste maxim locul trei in cursa. Hamilton poate deveni campion mondial si daca nu intra in puncte, cu conditia ca Massa sa ocupe maxim locul trei.

 

Felipe Massa, pentru a fi campion, trebuie sa castige cursa, cum a facut-o anul trecut, iar Lewis sa nu urce mai sus de locul sapte, ori sa fie al doilea, iar britanicul sa termine pe opt sau sa nu intre in puncte. La egalitate de puncte, Massa devine campion, pentru ca are mai multe victorii (sase fata de cinci ale britanicului) si mai multe locuri doi (trei fata de doi). MP al Braziliei va decide titlul mondial si la constructori, dar aici Ferrari are un avans important de 11 puncte, care ar putea fi decisiv. McLaren a castigat ultimul titlu mondial la piloti in 1999, prin reusita finlandezului Mika Hakkinen.

Monopostul lui Coulthard, vopsit special cu ocazia retragerii
Monopostul Red Bull, pe care va concura pentru ultima oara in Formula 1, scotianul David Coulthard, la Marele Premiu al Braziliei de azi, va fi vopsit in culorile fundatiei "Wings for Life", acesta fiind un gest special pentru veteranul pilot. De obicei, masinile trebuie sa aiba aceleasi culori, insa pentru retragerea unui pilot, precum David Coulthard, care a alergat in 250 de Mari Premii in cariera, s-a facut o exceptie, apelandu-se la "Aripi pentru viata", o fundatie creata in 2004 pentru a promova cercetarile privind accidentele, care afecteaza maduva spinarii.

"In prezent, guvernul nu investeste prea mult in acest tip de cercetari, iar companiile farmaceutice nu sunt deloc interesate: nu puteti lua un medicament pentru a vindeca o astfel de maladie", a declarat Coulthard, care a decis sa ajute aceasta opera de caritate.

Cele mai citite

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Topor vechi de 4.000 de ani găsit de către miner din Gorj, la prima căutare cu detectorul de metale

Un topor vechi de aproximativ 4.000 de ani, din clasa „Tezaur“, a fost descoperit în comuna gorjeană Cătunele, într-o pădure din satul Lupoaia. Piesa este...
Ultima oră
Pe aceeași temă