12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMaşina de spălat rufe

Maşina de spălat rufe

Pe piaţă au apărut maşini de spălat rufe tot mai performante, cu accesorii şi programe complexe, lucru care vă pune în încurcătură atunci când doriţi să cumpăraţi. Specialiştii Bosch vin în întâmpinarea voastră cu sugestii utile cu privire la achiziţionarea produsului optim pentru întreaga familie.

Există o serie de aspecte de natură personală care pot fi stabilite de fiecare cumpărător. De exemplu, dorinţa de a economisi timp a dus la dezvoltarea de tehnici şi opţiuni de spălare, ca programe superrapide de 15 minute. Alţi factori de care se poate ţine cont sunt reprezentate de programele speciale de spălare, de exemplu: programul antialergic sau programul special pentru geci de puf, cât şi programele speciale pentru întreţinerea hainelor copiilor. De asemenea, pentru cei care nu au suficient spaţiu pentru amplasarea unui uscător de rufe, o maşină de spălat cu uscător poate reprezenta soluţia ideală. Performanţa unei maşini de spălat rufe este dată în primul rând de consumurile sale. În prezent, cele mai performante maşini de spălat rufe din acest punct de vedere sunt cele cu eficienţa energetică A-30% (consumă cu 30% mai puţină energie decât un model din clasa de energie A).

De asemenea, sistemele speciale ca panou lateral anti-vibraţie, motorizare EcoSilence cu inducţie pe magnet permanent, alături de un design special al tamburului ca VarioSoft, asigură performanţă maximă în spălare, alături de un nivel de zgomot redus la minim. Problemele care pot interveni în utilizarea unei maşini de spălat rufe se datorează unei instalări sau utilizări necorespunzătoare a maşinii. Este important ca după achiziţia maşinii, şuruburile de transport ce ţin de tamburul fixat de cuvă să fie îndepărtate, iar maşina să fie aşezată la nivel pentru evitarea trepidaţiilor. De asemenea, presiunea apei ar trebui să fie corespunzătoare (de minimum de 10 litri/minut). Referitor la cuvă, materialele din polialiaje sunt superioare cuvelor din inox. Cuvele din polialiaje (ex.: polyinox) reţin mai bine căldura şi drept urmare reduc consumul de curent, iar depunerile de calcar sunt reduse. Structura cuvelor din polialiaje include materiale speciale ca fibra de carbon ceea ce le fac mult mai rezistente la vibraţii, şocuri şi centrifugare la turaţii ridicate.  

Clasa energetică

Unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie luate în calcul la achiziţionarea unei maşini de spălat este clasa energetică. În prezent, există modele cu consum de energie extrem de redus, motiv pentru care se clasează într-o clasă superioară clasei de energie A. Astfel, pe piaţa din România sunt disponibile modele care consumă cu 20 – 30% mai puţină energie decât modelele situate în clasa de eficienţă A, păstrând nealterate performanţele de spălare (clasa A).

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă