29 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialMASACRU la Mosul. 2000 de oameni ucişi într-un singur an

MASACRU la Mosul. 2000 de oameni ucişi într-un singur an

Grupul terorist Stat Islamic a omorât peste 2.000 de civili, în ultimul an, în oraşul irakian Mosul.

„Organizaţia teroristă Daesh (Stat Islamic) a executat peste 2.000 de cetăţeni nevinovaţi în ultimele 12 luni”, a anunţat vineri preşedintele Parlamentului irakian, Salim al-Joubouri, citat de Mediafax.

Gruparea Stat Islamic a ocupat în iunie 2014 oraşul Mosul, al doilea ca mărime din Irak.

Reţeaua teroristă sunnită ocupă regiuni din Irak, Siria, nordul Egiptului şi nordul Libiei, unde a proclamat „un califat islamic”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă