13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialMarţi este inaugurat Noul Terminal Plecări al Aeroportului Internaţional Henri Coanda din...

Marţi este inaugurat Noul Terminal Plecări al Aeroportului Internaţional Henri Coanda din Bucureşti

Noul Terminal Plecări al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti va fi inaugurat marţi, anunţă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, într-un comunicat de presă, potrivit HotNews.ro.

Realizarea noului terminal face parte din Faza a III-a a programului “Dezvoltarea şi Modernizarea Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti”. Lucrările de construcţie a acestui obiectiv de investiţii au demarat în iulie 2011 şi au fost finalizate într-o perioadă record de 17 luni.

Pe suprafaţa nou construită a terminalului, de 19.600 mp, pasagerii şi companiile aeriene au la dispoziţie facilităţi performanţe şi servicii la o clasă superioară, susţinute de o tehnologie de ultimă generaţie şi integrate într-un design modern şi expresiv.

Terminalul a fost proiectat pentru a răspunde cerinţelor impuse de aderarea României la spaţiul Schengen, deservind totodată toate cursele interne, ai căror pasageri au la dispoziţie servicii high class, inclusiv un salon VIP, amplasat lângă porţile de îmbarcare.

Noul terminal dublează capacitatea de procesare a aeroportului, adăugând încă 52 de ghişee de check-în la cele 52 existenţe în prezent, pasagerii având posibilitatea de a efectua formalităţile de îmbarcare inclusiv la 8 noi dispozitive de “self check în”.

Verificarea şi controlul bagajelor de cală ale pasagerilor noului terminal se realizează prin intermediul celor mai performanţe sisteme în domeniu, de ultimă generaţie, care garantează unul dintre cele mai ridicate niveluri de securitate pe plan internaţional.

Pasagerii au la dispoziţie în noul terminal mai multe magazine, restaurante şi baruri, amplasate pe o suprafaţa de aproape 400 de mp. De asemenea, peronul pentru autovehicule şi autobuze din faţa terminalului a fost reconfigurat şi redimensionat, iar parcarea publică pentru autovehiculele pasagerilor a fost suplimentată cu 244 de locuri.

Valoarea investiţiei pentru realizarea noului terminal este de 52 de milioane de euro, finanţarea asigurându-se din sursele proprii ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Cele mai citite

Puținele studii ale lui Piedone nu afectează activitatea de primar-gospodar: poți desena băncuțe și dacă știi să faci liniuțe și bastonașe

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți cârcotași au criticat studiile primarului sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu – Piedone, candidat pentru funcția de edil-șef. Gurile rele...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă