12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMarşuri de solidaritate cu victimele din Colectiv în Sibiu şi Cluj

Marşuri de solidaritate cu victimele din Colectiv în Sibiu şi Cluj

Zeci de oameni din Sibiu şi Cluj au ieşit, luni, în stradă, într-un marş al tăcerii în memoria victimelor din incendiul din clubul Colectiv din Capitală, potrivit Mediafax. 

Aproximativ o mie de persoane au participat, luni seară, la un marş al tăcerii în municipiul Sibiu, în memoria tinerilor decedați în urma incendiului din clubul Colectiv, dar şi în semn de solidaritate cu răniţii din spitale. Participanţii au purtat în mână lumânări şi candele.

Oamenii, majoritatea tineri, au pornit din Parcul Sub Arini – cel mai mare parc din municipiul Sibiu – şi s-au îndreptat către Piaţa Mare a oraşului, aflată lângă sediul Primăriei Sibiu. 

Tinerii, care s-au mobilizat pe rețelele de socializare, au purtat în mână lumânări şi candele pe care le-au depus în Piaţa Mare din oraş, unde au amenajat un mic altar. Marşul s-a desfăşurat în tăcere, tinerii rugându-se în gând pentru răniţii din spitale.

Printre participanţi s-a aflat și un tânăr bucureştean, stabilit la Sibiu, care a povestit că, vineri seară, se afla în Capitală, la câţiva metri de clubul Colectiv. El era profund îndurerat, pentru că patru dintre prietenii săi au murit în urma incendiului.

“Patru dintre prietenii mei au murit acolo”, a spus tânărul.

Și la Cluj s-au adunat, luni seară, în Piața Unirii, circa 30 de persoane, o parte aprinzând lumânări și rugându-se, iar ceilalți participanți protestând, timp de o oră, la adresa autorităților pe care le acuză de nepăsare.

”Suntem revoltați și nemulțumiți de faptul că nu au fost înregistrate demisii din partea unor oficiali ai Primăriei Sectorului 4, în urma tragediei de la Clubul Colectiv, și nici de la ISU nu și-a asumat nimeni vreo răspundere”, a declarat Daniel Mihiș, unul dintre tinerii aflați în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

El avea două bannere inscripționate cu mesajul ”Corupția ucide” și ”Câți să mai moară ca să ieșim în stradă?”.

Potrivit ultimului bilanţ, în urma incendiului izbucnit vineri noapte în clubul Colectiv au murit 31 de persoane, ultima – un tânăr neidentificat de la Spitalul de Arși- în cursul zilei de luni. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din București, până la 90 fiind în stare critică și gravă.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă