16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialMarş neonazist dispersat cu tunuri de apă de Poliţie în Leipzig

Marş neonazist dispersat cu tunuri de apă de Poliţie în Leipzig

Poliția germană a folosit sâmbătă tunuri cu apă, pentru a dispersa sute manifestanți de stânga, care aruncau cu pietre pentru a împiedica desfășurarea unui marș al unor activiști neonaziști la Leipzig, relatează Agerpres.

În jur de 1.000 de protestatari antifasciști au dat foc unor pubele de gunoi și baricade de lemn pentru a împiedica în jur de 200 de susținători ai unor mici grupuri neonaziste să participe la un marș în oraș, scrie ziarul Saechsiche Zeitung.

Poliția a informat că mai multe persoane au fost rănite în timpul violențelor și că situația rămâne tensionată, însă nu a precizat dacă cei răniți sunt civili sau polițiști.

Agenții de poliție care încercau să-i mențină separați pe demonstranți au fost atacați de manifestanții de stânga, mai numeroși.

Leipzig și Dresda, un alt oraș est-german, s-au confruntat cu mai multe demonstrații ale unor grupuri anti-imigrație care protestează împotriva politicii porților deschise a Angelei Merkel.

Astfel de proteste sunt întâmpinate frecvent cu contrademonstrații. Poliția nu a precizat totuși dacă marșul neonazist era îndreptat asupra politicii guvernamentale privind azilul.

Cele mai citite

Crește numărul cazurilor de tuse convulsivă. Sugarii, cei mai expuși

În cursul anului 2023 și până în aprilie 2024, țările UE/SEE au raportat aproape 60.000 de cazuri de tuse convulsivă, o creștere de 10...

NATO desfășoară un exercițiu cu 2000 de parașutiști, una dintre cele mai ample operațiuni de desant aerian de după al Doilea Război Mondial....

Militari din mai multe țări NATO participă, în aceste zile, la exercițiul SWIFT RESPONSE 24, care reprezintă una dintre cele mai ample operațiuni de...

3 genți de damă elegante, potrivite pentru ocazii speciale

În lumea modei, alegerea unei genți elegante pentru ocazii speciale poate fi esențială pentru a completa o ținută și a evidenția stilul și rafinamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă