19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialMario si Sonic merg impreuna la Beijing

Mario si Sonic merg impreuna la Beijing

Cele doua personaje din jocurile video se vor regasi intr-o singura consola si se vor intrece in competitii sportive.

 

Aceasta este o noua modalitate de promovare a Jocurilor Olimpice de vara din 2008, care vor avea loc la Beijing.

Multi dintre pasionatii jocurilor video isi amintesc, cu siguranta, de "Super Mario" si "Sonic The Hedgehog", care rulau pe la inceputul anilor ’90 pe televizoarele de acasa si unde personajele erau actionate cu ajutorul unui joystick rudimentar. Dar niciodata cei doi eroi nu au fost prezenti impreuna in vreunul dintre jocuri.
Perioada de rivalitate, atat intre cele doua personaje, cat si intre companiile producatoare ale acestor jocuri, este la sfarsit. Mario si Sonic vor fi personajele unui singur joc video, "Mario&Sonic at the Olympic Games", dupa cum au anuntat reprezentantii companiilor producatoare, Nintendo si Sega Corp., in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute.
"Mario si Sonic au fost rivali inca din timpurile de inceput ale jocurilor video. Acum, pentru ca li s-a oferit oportunitatea de a se intalni la JO de la Beijing, putem afla, in cele din urma, care este cel mai rapid dintre cei doi", a declarat Shigeru Miyamoto, creator de jocuri de la Nintendo.
"Mario&Sonic at the Olympic Games" urmeaza a fi lansat pe piata la sfarsitul verii si va functiona doar pe consolele Nintendoo si Wii. Analistul Michael Pachter, de la Wedbush Morgan, considera ca acest lucru va duce la o vanzare record a celor doua tipuri de console. El apreciaza ca jocul se va vinde foarte bine, mentionand si ca "a lua doua personaje faimoase la nivel mondial si a le integra intr-un joc dedicat unui eveniment mondial reprezinta formula ideala pentru a obtine un profit considerabil".
Desi nu a fost anuntat inca un pret pentru jocul video, companiile au facut publica strategia pentru distributia noului produs. Astfel, Nintendo va acoperi numai Japonia, in timp ce Sega se va ocupa de America de Nord si Europa. Intrebat cum va ajunge jocul video si la utilizatorii de pe alte continente, vicepresedintele diviziei de marketing din cadrul corporatiei Sega, Scott Steinberg, a explicat ca se va lansa si un site pe internet de unde jocul va putea fi achizitionat.

Rivali si parteneri
In urma cu cativa ani, compania americana Sega a decis ca producerea de console destinate special jocurilor pe care le produce nu mai este rentabila. Departamentul hardware a fost desfiintat, de atunci Sega livrand jocuri compatibile numai cu consolele Nintendo, Sony si Microsoft.
La inceputul anului trecut, compania a castigat drepturile exclusive de a produce un joc care sa aiba la baza Jocurile Olimpice de la Beijing; compania s-a vazut in situatia de a cauta un partener. Dupa aprecierile analistului Michael Pachter, "Nintendo era cel indicat". Pachter a mai explicat si ca din punct de vedere financiar aceasta colaborare va fi benefica, companiile urmand a avea incasari mai mari datorita exclusivitatii jocului.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă