Casa de avocatura a senatorului PSD Antonie Iorgovan a reprezentat, joi, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud in procesul cu Institutia Prefectului, insa dosarul nu s-a judecat nici de aceasta data pe fond din cauza unei greseli facute de juristii Prefecturii. Acestia din urma au raspuns unei intampinari a CJ cu o alta intampinare depusa, miercuri, la dosar si care nu a putut fi consultata in timp util de partea adversa.
Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Marinescu, a declarat ca nu a stabilit inca onorariul pentru Casa de avocatura a senatorului Iorgovan, dar ca, in urma discutiilor care le-a purtat cu acestea, suma va ajunge la cateva zeci de milioane de lei vechi. „Spre deosebire de Prefectura, care poate fi reprezentata de juristii proprii, noi trebuie sa ne angajam avocati fiindca nu avem dreptul sa fim reprezentanti de juristii institutiei noastre”, a spus Marinescu.
Joi, in fata unei instante a Tribunalului Bistrita-Nasaud, avocatul Ale-xandru Cioban, de la Casa de avocatura a lui Antonie Iorgovan, a cerut un alt termen pentru a putea citi intampinarea depusa de juristii Prefecturii ca raspuns la intampinarea CJ, care a prezentat argumentele sale referitoare la legalitatea actelor adoptate in sedintele din 4 si 6 aprilie.
Avocatul Dan Molnar (PNL) a declarat ca acestia din urma puteau depune concluzii direct in instanta, iar faptul ca au ales sa raspunda la o intampinare tot cu intampinare, este „o greseala” care va duce, implicit, la tergiversarea procesului.
Prefectura s-a adresat instantei de contencios-administrativ dupa ce a analizat hotararile adoptate de Consiliul Judetean in sedintele extraordinare din 4, respectiv 6 aprilie. Este vorba despre acele hotarari privind constatarea incetarii mandatelor a 12 consilieri PD si PNL, care au demisionat din functie, respectiv de hotararile prin care au fost completate comisiile de validare, au fost validati cei 12 alesi aflati pe listele de supleanti ale PSD, dar si cea prin care, in 6 aprilie, s-a revocat partial o hotarare adoptata de CJ in 4 aprilie.
Toate aceste acte au fost analizate de juristi, care au ajuns la concluzia ca ele nu intrunesc conditiile pentru a privi avizul de legalitate din partea prefectului Szilagyi Ioan, aviz obligatoriu pentru ca ele sa poata fi puse in practica. In consecinta, prefectul s-a adresat instantei de contencios-administrativ, careia i-a cerut sa anuleze hotararile CJ cu numerele 24, 25 si 26 din 04.04.2006, respectiv HCJ 27 si 29 din 6 aprilie 2006. Urmatorul termen al procesului va fi in 19 iulie.