30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialMarinarul român rănit de piraţi pe nava RIM va ajunge în ţară...

Marinarul român rănit de piraţi pe nava RIM va ajunge în ţară vineri

Marinarul român Teofil Creţu, împuşcat, în urmă cu o săptămână, de piraţii somalezi pe nava RIM, va fi adus vineri în ţară, după ce a fost operat la bordul unei nave de asistenţă medicală, potrivit NewsIn.

Fostul director al Agenţiei Române de Salvare pe Mare, Dorel Constantin Onaca, a spus că marinarul va veni la bordul unei aeronave pe ruta Adiss Abeba (capitala Etiopiei) – Aeroportul Internaţional Otopeni. Onaca a mai spus că va suporta el costurile deplasării.

“De la aeroportul Otopeni acesta va fi preluat de un echipaj al Servicului de Ambulanţă şi transportat la un spital din capitală”, a precizat Onaca. Medici de pe nava Johan de Witt, unde a fost operat la şold, după ce a fost împuşcat, i-au recomandat lui Teofil Creţu să fie internat pntru îngrijiri medicale.

Dorel Onaca a precizat că restul echipajului a nu s-a mai întors la bordul navei RIM, pe care au abandonat-o în urmă cu o săptămână, în timpul unei furtuni şi după ce motoarele vasului au cedat.

Marinarul Teofil Creţu a fost împuşcat în urma unui schimb de focuri între echipaj şi răpitorii somalezi. Piraţii au fost în cele din urmă ucişi în urma altercaţiei.

Cele mai citite

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...
Ultima oră
Pe aceeași temă